Pusselspel: hitta efternamnen bland alla bokstäver och identifiera det som inte hör till

av Titti Carlberg

31 Augusti 2023

Pusselspel: hitta efternamnen bland alla bokstäver och identifiera det som inte hör till
Advertisement

Ännu en utmaning för ögonen och sinnet väntar på dig, och om du är ett fan av pusselspel kommer du inte kunna motstå detta! Miljontals webbanvändare roar sig dagligen med att ta itu med olika pussel, logiska frågesporter och optiska tester för att tillbringa några roliga stunder av tidsfördriv som inte bara är trevliga utan också mycket användbara.

Att testa sig själv och sina färdigheter samtidigt som man tränar sitt mentala sinne för att hålla det aktivt är ett smart sätt att spendera sin lediga tid på, och vad kan vara bättre än att öva samtidigt som man har roligt? Så, låt oss gå vidare till spelet vi erbjuder här, låt oss se hur du klarar dig med ord.

Advertisement

Finn de fyra efternamnen i pusselspelet: vem är inkräktaren?

Finn de fyra efternamnen i pusselspelet: vem är inkräktaren?

Vissa tester är baserade på siffror, men i det här fallet består pusslet av bokstäver. Som du kan se på bilden finns det fyra ord, som inte betyder någonting. Uppenbarligen bygger spelet på förmågan att sätta i ordning det som är rörigt och malplacerat, så målet är att flytta om och ordna bokstäverna i rätt ordning så att de får en betydelse.

I det här specifika fallet har vi att göra med fyra viktiga efternamn, som säkert alla känner till: vilka är de? Du har 20 sekunder på dig att lösa mysteriet och ta reda på vilken av dessa karaktärer som är inkräktaren.

För att lyckas måste du använda alla dina visuella färdigheter koordinerade av en oumbärlig mental snabbhet: dessa egenskaper förvärvas med övning och uthållighet, vilket är anledningen till att spelet hjälper dig att utvärdera vilken träningsnivå du befinner dig på.

För att få reda på de korrekta svaren när du är klar är det bara att svepa ner så visar vi dig det.

Advertisement

Svaren på spelet: detta är efternamnen och vem som är inkräktaren

Svaren på spelet: detta är efternamnen och vem som är inkräktaren

Nu är vi framme vid sanningens ögonblick: vilka är de fyra välkända personernas namn? Låt oss ta dem i ordning:

NEWTON
DICKENS
HEMINGWAY
TOLSTOJ

Dessa är anmärkningsvärda personer, som var och en har gått till historien av specifika anledningar. Tre av dem tillhör samma värld, medan en skiljer sig från, och har inget med de andra att göra, förutom att även han var framstående. Vem av dem handlar det om?

Svaret är NEWTON: han är den enda på listan som är en känd fysiker, medan de andra var författare. Så i gruppen av bokstäver var inkräktaren att finna vetenskapsmannen

Lyckades du finna de rätta svaren inom tidsgränsen på 20 sekunder eller behövde du mer tid? Det viktiga är dock att ha roligt och fortsätta träna sin hjärna?

Gillade du att delta i detta spel?

Advertisement