Logisk quiz: lista ut vilket som är det dolda numret som ska slutföra sekvensen

av Titti Carlberg

30 Augusti 2023

Logisk quiz: lista ut vilket som är det dolda numret som ska slutföra sekvensen
Advertisement

Logiska quiz kan bara lösas på ett sätt: genom resonemang. Det finns många typer av spel, var och en döljer olika svårigheter och det finns de som bara går att lösa genom att man noggrant studerar varje element tills man upptäcker detaljen som ger svaret. Det finns även de där det är nödvändigt att tillämpa de grundläggande reglerna för algebra.

Dessa spel har en grundläggande betydelse eftersom de låter dig testa dig själv och få dig att förstå om du är kapabel till att utöva det som kallas lateralt tänkande, eller att tänka utanför ramarna.På så sätt kan du också lära dig dina gränser och försöka övervinna dem. Det viktiga är att alltid kunna engagera sig och förstå meningen med spelet, det är enda sättet för att kunna lösa dem och lista ut det rätta svaret.

Advertisement

Lista ut vilket som är det dolda numret

Lista ut vilket som är det dolda numret

Bilden visar fyra nummer: 2, 5, 8 och 14, det verkar dock som att ett femte nummer saknas. Syftet med detta spel är att du ska ta reda på vilket nummer det är som är gömt under de tre punkterna. Hemligheten är helt enkelt att titta på bilden och försöka förstå vilken kopplingen är mellan de olika numren, bara på det sättet är det möjligt att ge rätt svar.

Ha inte bråttom, 15 sekunder kan verka en kort tid, men det räcker för att komma fram till rätt svar. Ta varje ögonblick och låt dig inte distraheras. Om du inte klarar av att lösa problemet så ger vi dig svaret.

Advertisement

Lösningen

Lösningen

Att räkna ut svaret är inte så svårt, du behöver bara tänka efter lite. Tänk utifrån de data du har för att komma fram till en lösning, addera de två första siffrorna, det vill säga 2 plus 5 är lika med 7, detta resultat ska plussas med 1, du har nu fått den tredje siffran i raden 8:an. Samma sak måste göras för att komma fram till fjärde siffran i raden, genom att addera 8 med 5 får du 13, till vilken du måste lägga till 1 för att få 14

Denna process måste också implementeras för att lokalisera det dolda numret. Av denna anledning kommer det att räcka med att addera 8 med 14 för att få summan 22, och sedan lägga till 1 för att få fram det dolda numret som är 23.

För att göra processen enklare, här är ett exempel:

  • (2+5) +1=8
  • (5+8) +1=14
  • (8+14) +1=23

Klarade du räkna ut vilket nummer som ersätter punkterna?

 

Advertisement