Logisk-numerisk intelligenstest: kan du lista ut vilket nummer som saknas inom 8 sekunder?

av Titti Carlberg

29 Augusti 2023

Logisk-numerisk intelligenstest: kan du lista ut vilket nummer som saknas inom 8 sekunder?
Advertisement

Huvudbryn skapas specifikt för att testa deltagarnas logiska färdigheter: för att lösa dem är det nödvändigt att släppa loss all sin förmåga inom resonemang och koncentration. Vanligtvis måste dessa intelligenstester lösas på några sekunder och endast ett fåtal personer lyckas lista ut det korrekta svaret inom den utsatta tiden. 

Om du gillar utmaningar, rulla ned och sätt igång att spela.

Advertisement

Utmaningen som sätter ditt logiska tänkande på prov: vilket nummer är det som fattas?

Utmaningen som sätter ditt logiska tänkande på prov: vilket nummer är det som fattas?

Curioctopus

Spelet i fråga har belastat otroligt många användare på webben. Men att spela dessa logiska quiz hjälper till att hålla ens mentala sinne aktivt och är ett stimulerande sätt att tillbringa sin lediga tid på, att göra något som är bra för ens hjärna! Genom att ständigt tillämpa sig själv liknande övningar kan man utveckla nya färdigheter och kompetenser, vilket är till hjälp för att lösa problem på ett snabbare och mer praktiskt sätt.

Så låt oss gå vidare till frågan: på bilden kan du se ett slags hjul utrustat med ekrar, genom vilka vi ser siffrorna: 352, 419, ytterligare en 3:a och slutligen ett frågetecken. Just det senare är ditt mål: det representerar siffran eller numret som du ska hitta. Du har bara 8 sekunder på dig att göra detta: en rejäl utmaning, eftersom dessa siffror inte verkar ha med varandra att göra! I verkligheten, vilket du lätt kan gissa, är detta inte fallet: faktum är att det finns en logisk koppling som förenar dem och du måste utgå från detta för att lista ut vilken siffra eller nummer som saknas.

Linjen i mitten är röd, till skillnad från de andra: detta kan ge dig en viktig ledtråd och vi har inga andra att ge dig: allt hänger på dig själv, eller rättare sagt på ditt sinne! Starta tidtagaruret och använd din hjärna för att klara utmaningen innan du rullar ned för att få reda på vilket det korrekta svaret är.

Advertisement

Lösningen på intelligenstestet: här får du förklaringen

Lösningen på intelligenstestet: här får du förklaringen

Pexels

Vid det här laget är det dags för att tillsammans ta reda på vad det korrekta svaret är och ansiktet på det dolda numret. Den röda linjen representerar en avdelare, så siffrorna till vänster representerar en separat grupp från de till höger.
Vi har: 

3, 5, 2, 4

12, ?, 3, 19

Hur förhåller de sig till varandra? Varje nummer interagerar med den motsatta sidan. I det här fallet är den enda siffran som inte har någon "partner" 2:an.
Den korrekta operationen är alltså: 

2x12=24 och 24+4=28

Vi kan också prova ett annat exempel, vi har:

5x3=15+4=19

Förstod du den korrekta proceduren på bara 8 sekunder? Om du klarade det, grattis: att slå dig är verkligen omöjligt.
Gillade du detta intelligenstest?

Advertisement