Intelligenttest: kan du lista ut den rätta lösningen på ekvationen?

av Titti Carlberg

28 Augusti 2023

Intelligenttest: kan du lista ut den rätta lösningen på ekvationen?
Advertisement

Hvudbry är väldigt populära spel hos webbanvändarna just för att de har många fördelar, även om inte alla är medvetna om det. Det mest omedelbara övervägandet är förmågan att kunna underhålla och skänka några trevliga stunder av koncentration på något stimulerande, men utöver det representerar det verklig träning för hjärnan. 

Om du känner för att sätta dig själv på prov kan du försöka anta denna utmaning som, som du säkert förstått, inte är så enkel!

Advertisement

Mät din intelligens med detta ekvationsuppgift: vad blir svaret?

Mät din intelligens med detta ekvationsuppgift: vad blir svaret?

Curioctopus

För att klara tester som kräver matematiska kunskaper och logiska färdigheter är det ofta nödvändigt att även visa upp färdigheter som intuition och lateralt tänkande. Ju mer du spelar, desto mer utvecklar du detta nya sätt att lösa problem, det gör ditt sinne mer elastiskt och din vision mer kvick och originell. 

Efter denna premiss kan vi gå vidare till utmaningen: det handlar om en ekvation som består av fem lika tal, åtskilda av olika tecken.

Huvudsiffran i detta matematiska problem är 3. vilken relaterar till en rad olika operationer: i själva verket har vi en addition, en multiplikation och en subtraktion. Det du naturligtvis ska göra är att komma fram till korrekt resultat, på bara 10 sekunder: om du lyckas hålla deadline, kommer du att kunna utse dig till en mästare av intelligens!

Med det sagt, starta visarna på klockan och koncentrera dig men kom ihåg att praktisera icke-schematiskt och framför allt icke- vanliga resonemang. När du tror att du har löst uppgiften, rulla ned för att ta reda på om du har rätt svar.

Advertisement

Ekvationen som utmanar din intelligens: här är svaret

Ekvationen som utmanar din intelligens: här är svaret

Curioctopus

Vid det här laget är det bara för oss att avslöja det mystiska svaret: vilket tal är det som ska ersätta frågetecknet?

Låt oss se närmare på ekvationen: 3+3x3-3+3. Var ska du börja? En matematisk regel säger att man ska börja med multiplikation, från vänster till höger, en princip som också måste tillämpas korrekt i detta fall. Så du kanske tror att lösningen är: 

3+9-3+3=12

Faktum är att 12 är det rätta svaret, men den rätta uppställningen på ekvationen är en annan. Dela upp siffrorna i undergrupper:

3+(3x3) (-3+3).

Nu har vi: 3+9+0, som ger svaret 12.

Kunde du lösa problemet? Hur lång tid tog det?

Advertisement