Intelligenstest: kan du korrigera ekvationen genom att flytta en enda tändsticka?

av Titti Carlberg

27 Augusti 2023

Intelligenstest: kan du korrigera ekvationen genom att flytta en enda tändsticka?
Advertisement

Vill du testa din intelligens?

Ett användbart, enkelt men effektivt sätt att göra det är att prova logiska quiz: du kan hitta en enorm mängd av dem online och var och en av dem mäter din intelligenskvot på olika sätt. Vissa kräver dock att du ska använda kreativt tänkande och intuition utöver din intelligens: om du tror att du har dessa egenskaper eller om du vill ta reda på om ditt sinne är briljant, försök då lösa detta roliga huvudbry.

Advertisement

Mät ditt IQ med denna ekvation: vad ska du göra?

Mät ditt IQ med denna ekvation: vad ska du göra?

Curioctopus

Denna utmaning är särskilt stimulerande, eftersom den, som vi redan nämnt, ber dig visa upp dina olika färdigheter: vi har att göra med siffror, därför finns det en viss samhörighet med matematik och därför med förmågan av logiska resonemang att vara nödvändig, men för att lösa testet i fråga måste du också ta till en annan egenskap, nämligen kreativitet. Varför?

Vi förklarar det direkt: som du kan se finns det på bilden siffror och ett tal, bildade av tändstickor. Den initiala ekvationen är 1+2+3+8=21. Vanligtvis, i den här typen av spel, visas ett frågetecken efter likhetstecknet, vilket indikerar att man ska gissa sig till resultatet. Här finns dock svaret redan och det representeras av talet 21. Om du har varit uppmärksam har du säkert insett att det svaret är fel: summan av dessa siffror är i själva verket 14, inte 21. Så vad ska du göra?

För att lösa denna uppgift och få sifferserien att ge 21 som resultat, måste du ändra sekvensen genom att flytta en enda tändsticka. Hur?

Du har 15 sekunder på dig att lista ut det, varefter du kan konsultera lösningen nedan? Titta noga på varje element för att förstå var punkten finns där du bör ingripa och prova dig fram med mental beräkning.

Är du redo? Vi väntar på dig nedan med rätt svar!

Advertisement

Lösningen: detta är tändstickan du måste flytta

Lösningen: detta är tändstickan du måste flytta

Pexels - Pixabay

Nu är vi här: det är dags att ta reda på hur man löser denna mystiska ekvation.

Svaret är: 7+2+3+8. Summan av dessa tal blir 21 och den modifierade siffran är det första, som genom att flytta en tändsticka har omvandlats från 1 till 7.

Om du klarade det inom den utsatta tiden, grattis. Om inte, tänk på att det bara är en fråga om övning, genom att fortsätta spela kommer du att träna din hjärna att hitta geniala lösningar och följa vinnande vägar.

Gillade du detta intelligenstest?

Advertisement