Visuell test: hur många trianglar ser du? De flesta som försöker svarar fel

av Titti Carlberg

26 Augusti 2023

Visuell test: hur många trianglar ser du? De flesta som försöker svarar fel
Advertisement

Om du stannade vid den här artikeln är det för att du är på humör att utmana dig själv med ett logiskt spel eller gåta. Tja, det du hittar på den här sidan kan kanske verka för enkelt för dig, eftersom det vi ber dig göra är att räkna.

Vem kan inte räkna?

Vänta en stund med svaret på den frågan. Faktum är att vi vill att du ska identifiera hur många trianglar du ser i spelets figur. Är du redo att testa dig själv? Låt oss börja!

Advertisement

Visuell test: Hur många trianglar finns det totalt?

Visuell test: Hur många trianglar finns det totalt?

Bilden på den quiz vi erbjuder idag är väldigt enkel: det är en triangel, liksidig för att vara exakt - om du fortfarande har minnen från din skoltid!- i vilken det inuti finns flera andra trianglar. Figuren är symmetrisk så det skulle räcka med att bara räkna trianglarna på ena halvan och dubbla resultatet för att få den slutliga lösningen. Men se upp! De som spelar detta spel missar ofta det slutliga resultatet för ett förbiseende.

Advertisement

Lösningen: så här många trianglar finns det...

Lösningen: så här många trianglar finns det...

pixabay

Ta dig den tid du behöver för att komma fram till rätt svar. Efter det är du redo att verifiera om ditt resultat är det rätta.

Det rätta svaret är 23! Är det samma antal du kom fram till? Om inte förklarar vi anledningen att det slutliga resultatet är 23:

låt oss först betrakta mitten av den största triangeln: inuti den finns det 8 trianglar, även de som bildas av föreningen av två trianglar. Siffran 8 ska multipliceras med 2 eftersom, som vi nämnt, figuren är symmetrisk.

Därefter går vi vidare till att betrakta figuren som en helhet och räknar trianglarna som bildas av föreningen på den vänstra och högra halvan. På så sätt kommer du till 22.

Och var finns den sista triangeln? Många glömmer räkna huvudtriangeln, den största, den liksidiga som innehåller alla mindre trianglar. Det är så vi kommer till det slutliga resultatet.

Denna test kunde ha varit lätt, men den sätter många människor i problem! Spel och gåtor av den här typen döljer alltid en svårighet som får människor att föreslå ett felaktigt svar.

Advertisement