Visuell test: hur många trianglar finns det inuti kvadraten? Det är fler än du tror

av Titti Carlberg

25 Augusti 2023

Visuell test: hur många trianglar finns det inuti kvadraten? Det är fler än du tror
Advertisement

Om du gillar utmaningar är du på rätt plats: att engagera sig är alltid roligt och låter en att upptäcka sina styrkor och begränsningar. Dessa huvudbryn syftar till att testa ens färdigheter från olika synvinklar, allt från observationsförmåga, logiskt resonemang, förmågan att koncentrera sig till mental snabbhet. Svårighetsgraden bestäms i själva verket ofta av tidsgränsen som anges inför att hitta det rätta svaret.

Med det sagt, låt oss gå vidare till utmaningen vi erbjuder i den här artikeln: är du redo? Okej, låt oss fortsätta.

Advertisement
Visuell test: hur många trianglar finns det inuti kvadraten? Det är fler än du tror - 1

Att prova på dessa quiz är för de flesta personer väldigt stimulerande. Du kan välja att utmana dig själv, för att mäta dina färdigheter, eller att utmana någon för att jämföra era resultat. Om du är en tävlingsmänniska kommer du utan tvekan tycka att det är roligare att spela med vänner eller familjemedlemmar och upptäcka vem av er som har ett lysande eller rättare sagt, ett bättre vältränat sinne.

Låt oss nu fokusera på att analysera bilden, det första steget i vår test: vid första anblicken kan det se ut som ett kuvert eller ett symmetriskt vikt anteckningsblad med dess fyrkantiga form, Men det du behöver ta reda på är det exakta antalet trianglar i det. De flesta gör misstag när de tar sig an dessa spel, spelen kräver nämligen stor uppmärksamhet och framför allt förmågan att kunna se saker ur alla perspektiv.

Faktum är att om du fokuserar dig på det du ser kan svaret tyckas självklart, men figurerna i dessa spel är just de att de inte är triviala alls, de är aldrig som de verkar. Nu har du fått tillräckligt med ledtrådar så sätt igång med att försöka övervinna utmaningen: Men kom i håg: du har bara åtta sekunder på dig!

Du kan fortsätta läsa när du vill, för att få reda på rätta svaret.

Advertisement
Visuell test: hur många trianglar finns det inuti kvadraten? Det är fler än du tror - 2

Nu är ögonblicket inne för att tillsammans ta reda på vad svaret är: vid första anblicken finns det bara fyra tydliga trianglar inuti kvadraten. Det säger sig själv att det är fel svar och att det gömmer sig fler trianglar någonstans, men var? 

Titta på de diagonala linjerna: på vardera sidor finns det större trianglar som bildas av två mindre i motsatta riktningar. Eftersom det finns två sneda linjer så är de större trianglarna 4 till antalet. Så:

4 små trianglar+4 stora=8

Svaret är därför åtta! Lyckades du gissa det? Hur lång tid tog det?

Advertisement