Optisk utmaning: kan du gissa hur många trianglar det finns i den sexuddiga stjärnan?

av Titti Carlberg

25 Augusti 2023

Optisk utmaning: kan du gissa hur många trianglar det finns i den sexuddiga stjärnan?
Advertisement

I den här artikeln erbjuder vi dig ett nytt visuellt test, som låter dig anta en utmaning där dina ögon måste anstränga sig lite extra. Den tillåtna tiden är verkligen begränsad och innan tiden är ute måste du visa upp all din observationsförmåga. 

Kommer du att kunna nå målet?

Varje quiz utmanar dig att pröva dina logiska och intuitiva färdigheter, syn och koncentration, och svårigheten kan variera baserat på både individuell erfarenhet och själva spelets natur. 

Om du känner för att tillbringa några ögonblick i ett roligt mentalt spel, låt oss då gå vidare till att genomföra testet.

Advertisement
Optisk utmaning: kan du gissa hur många trianglar det finns i den sexuddiga stjärnan? - 1

Innan vi börjar, låt oss kort förklara vad huvudbryet i fråga består av: på bilden, på en röd bakgrund, visas en sexuddig stjärna i ljusblå nyans. Denna symbol, även känds som Davids Sköld, är tillsammans med Menorah, den starkaste representationen av den judiska religionen. Vi har alla sett den flera gånger under våra liv, men i det här fallet är det du ska fokusera på dess geometriska sammansättning: som du kan se finns det flera trianglar inuti den och det du ska göra är att gissa det totala antalet.

För att göra det har du bara 15 sekunder på dig, så du måste lita på din förmåga att koncentrera dig och dra nytta av dina visuella färdigheter: snabbhet är avgörande i det här spelet och för att göra det ännu mer utmanande kan du bjuda in vänner och familjemedlemmar för att se vem av er som är mest skicklig!

Nu när du känner till dynamiken i spelet är allt du behöver göra att starta tidtagaruret och räkna så snabbt du kan. Ett tips: sluta inte när du tror att du är klar, som du säkert förstår är det inte så lätt som det verkar. Efter 15 sekunder kan du välja att fortsätta räkna lite längre eller rulla ned för att se om ditt svar är rätt.

Advertisement
pixabay

pixabay

Så hur många trianglar finns det på bilden? Det korrekta svaret är 20. Här är förklaringen: genom att räkna var och en av de små trianglarna som tydligt syns i figuren får vi en siffra som är lika med 12. Detta är dock bara första steget: faktum är att bilden innehåller fler trianglar, medelstora. När du tittar noga och föreställer dig linjer i ditt huvud kan du se att det finns ytterligare 6, både uppstående och nedvända. Slutligen finns det 2 mycket större trianglar, en rak och en inverterad, som skär varandra perfekt.

Så, 12+6+2=20.

Räknade du rätt? Kom du fram till svaret inom de 15 sekunderna?

Advertisement