90% förstår inte vad det står: upptäck om du har en speciellt bra syn med detta test

av Titti Carlberg

27 Augusti 2023

90% förstår inte vad det står: upptäck om du har en speciellt bra syn med detta test
Advertisement

Onlinetester är ett roligt sätt att träna sin hjärna och lateralt tänkande, samt upptäcka roliga spel att dela med vänner. I det här fallet är uppgiften att se vad det är för ord som är gömt under till synes slumpmässiga block med en form som är långt ifrån tydliga bokstäver. I själva verket är det just så, dessa block ser ut som allt utom bokstäver, men ändå finns det i denna figur ett gömt ord, eller två för att vara exakt.

Advertisement

Ta reda på vad det står i figuren

Ta reda på vad det står i figuren

Här är figuren som ser ut som en inskription med orientaliska tecken: men låt dig inte luras, det vi kan berätta för dig är att du inte behöver en examen i orientaliska språk för att tyda den dolda frasen. För att lösa denna uppgift måste du göra en viss handling med dina ögon: bara på det sättet kommer det dolda ordet bli mer tydligt. 

Det är dock fortfarande för tidigt att avslöja vad som behöver göras så försök först lista ut det på egen hand: lyckas du inte tyda det dolda ordet

Advertisement

Lösningen

Lösningen

pixabay

Det här spelet döljer även en så kallad lustighet för om du misslyckas deschiffrera ordet, stämmer förmodligen det som är skrivet på bilden. Men detta är bara onödigt att säga om du ännu inte har nått lösningen. Vi berättade lite tidigare att för att upptäcka den dolda frasen  måste du göra en handling med dina ögon. Många spel av den här typen löser man genom att titta på bilden från långt håll, blunda med ena ögat eller stirra på en punkt i bilden och sedan blunda för att se vad som dyker upp.

För det här spelet behöver du inte göra något av dessa åtgärder, utan en annan. Om du inte har lyckats lista ut det ännu kan du läsa ledtråden som vi är på väg att ge dig. Blunda, eller rättare sagt kisa, som om du har en synnedsättning.

Tillbaka till spelet: vad ser du om du kisar? Nu är bokstäverna mer definierade och du kan faktiskt se två ord. Dessa två ord bildar en mening: den här meningen är ett meddelande till dig... Ironisk såklart!

Faktum är att om du har följt instruktionerna så har det dykt upp ett meddelande "Bad eyes", vilket ordagrant betyder "dåliga ögon". Hur kan du säga att det är fel om du inte såg vad det stod utan att följa ledtråden?

Seriöst, det här är ett roligt spel som du kan skicka till dina vänner för att testa vem av er som har en speciell syn, som kan se bokstäverna även om de inte är perfekt linjerade på det sätt vi är vana vid.

Advertisement