Visuell test: hur många kvadrater ser du på bilden?

av Titti Carlberg

24 Augusti 2023

Visuell test: hur många kvadrater ser du på bilden?
Advertisement

Här är vi nu med en ny visuell utmaning, en typ av spel som fyller webben. Om du redan vet vad dessa spel går ut på och har provat flera vet du hur de fungerar och vad de har för syfte. Om det däremot är första gången du vill vill försöka så förklarar vi kort vad det består av: utmaniningen är både optisk och mental men involverar även färdigheter som koncentrations- och resonemangsförmåga. Testerna är alla olika, men målet är att kunna lösa dem på kortast möjliga tid.

Låt oss sätta igång att spela!

Advertisement
Visuell test: hur många kvadrater ser du på bilden? - 1

De visuella utmaningarna är väldigt intriganta, men användbara. Faktum är att deras syfte är dubbla: även om du tycker att du ägnar dig åt ett roligt tidsfördriv på din lediga tid, vilket i sig är trevligt och välgörande, gör du i verkligheten också en bra sak för ditt mentala sinne. Hur snabba och enkla de än verkar stimulerar de din hjärnaktivitet och tränar dina färdigheter. Om du fortsätter med dessa spel kommer du att märka hur dina resultat blir mer och mer tillfredsställande för varje gång, och inte bara inom detta område!

Med det sagt: låt oss gå vidare till huvudbryet: vad består det av? Det är enkelt att svara på: det du ska göra är att kunna gissa det korrekta antalet kvadrater som finns på bilden på bara tio sekunder. Figuren kan verka förvirrande, eftersom den också består av rektanglar och de kvadrater man kan se vid en första blick är inte många. Uppenbarligen är huvudkomponenten i spelet att visa något som kan lura sinnet: börja från denna ledtråd, släpp lös hela din observationsförmåga och starta tidtagaruret!

När du har kommit fram till ett svar är det bara att rulla ned för att se om det är rätt.

Advertisement
pixabay

pixabay

Hur många kvadrater finns det på bilden? Rätt svar är 10. Det finns:

  • 5 små kvadrater, lätt synliga;
  • 4 medelstora, som var och en omfattar två av de mindre kvadraterna. Du kan se dem på toppen, till höger, till vänster och på botten.
  • 1 stor kvadrat, placerad till höger vilken består av de 5 mindre och två rektanglar.

Lyckades du finna dem på mindre än 10 sekunder? Om svaret är ja, är du redan långt framme och redo att möta svårare utmaningar. Om inte, fortsätt att öva för att roa dig och få bättre resultat efter hand!

Gillade du det här visuella testet?

Advertisement