Optisk illusion: är du tillräckligt observant för att se den nyfödda bebisen?

av Titti Carlberg

22 Augusti 2023

Optisk illusion: är du tillräckligt observant för att se den nyfödda bebisen?
Advertisement

Hur klarar du dig på visuella tester? Om du redan har spelat flera vet du vad vi pratar om: det är spel som är särskilt uppskattade för sina många funktioner. Om de å ena sidan representerar ett trevligt och roligt tidsfördriv, att spela ensam eller genom att bjuda in några vänner, är de å andra sidan bra gymnastik för din hjärna: vad kan vara bättre än att träna våra hjärnceller genom att spela spel? Faktum är att även hjärnan behöver stimulans och konstant träning för att hålla sig i form, och dessa spel är ett användbart och enkelt redskap för att lyckas.

I den här artikeln hittar du ett mycket intressant spel.

Advertisement
Optisk illusion: är du tillräckligt observant för att se den nyfödda bebisen? - 1

Spelet i fråga är en optisk illusion: denna term beskriver visuella tester som termen "illusion" själv antyder, utseendet bedrar. Det betyder att det inte är som det ser ut som: genom att studera en given bild får vi intrycket av att se något som inte är som det ska vara, eller att det finns något gömt i bilden.

Detta är väldigt fascinerande, eftersom det avslöjar hur våra ögon och sinnen bearbetar den visuella information som vi får. Som med allt är dock övning den bästa strategin för att kunna uppnå utmärkta resultat på kort tid och lösa gåtan på ett allt lättare sätt.

Advertisement
Pexels

Pexels

Men låt oss nu komma till spelet vi erbjuder här: vid första anblicken ger bilden oss en väldigt romantiskt scen. Ett par som står vid en strand och blickar ut över havet, omgivna av en imponerande skog som gör sammanhanget mer suggestivt. På avstånd sticker den motsatta stranden ut, om än disigt och suddigt, men landskapet i sin helhet framträder dock ganska tydligt.

Detsamma kan dock inte sägas om det dolda elementet, det är inte ett föremål som ska hittas, utan en figur som bildas av själva bildens sammansättning och som kanske inte omedelbart fångas av din blick. Endast en vältränad blick kommer att kunna se vad det är och var den finns inom några sekunder, så fortsätt att stirra på fotot tills du ser vad du letar efter: ett spädbarn. Ser du det?

För att få reda på var barnet finns kan du fortsätta att läsa för att se lösningen.

Optisk illusion: är du tillräckligt observant för att se den nyfödda bebisen? - 3

Nu när vi har skisserat silhuetten, kan du se var spädbarnet finns: babyns figur tar upp nästan hela bilden, som till stor del består av formen på trädet och grenarna. Den var inte speciellt lätt att se, men om du gjorde det betyder det att din känsla för observation verkligen är avundsvärd!

Om inte, kommer du definitivt lyckas bättre med nästa test: fortsätt att försöka och ha kul! Vad tycker du om denna optiska illusion? Gillade du den?

Advertisement