Visuell utmaning: Du har bara 10 sekunder på dig att finna den dolda figuren i bilden

av Titti Carlberg

22 Augusti 2023

Visuell utmaning: Du har bara 10 sekunder på dig att finna den dolda figuren i bilden
Advertisement

Det kan vara svårt att mejsla fram stunder av fritid och underhållning under vardagarna, men när vi lyckas stanna upp en stund brukar något av det första vi gjort under de senaste åren, vara att ta fram mobilen och bläddra igenom sociala medier i jakt på underhållning. 

En av favoritsysselsättningarna har blivit att spela quiz som utmanar webbanvändare att hitta lösningen på relativt kort tid. I den här artikeln erbjuder vi dig en visuell test som säkerligen kommer fånga din uppmärksamhet: låt oss se vad den går ut på.

Advertisement
Visuell utmaning: Du har bara 10 sekunder på dig att finna den dolda figuren i bilden - 1

Det visuella spel som vi erbjuder dig har tre figurer som centrala huvudpersoner. Detta åtminstone till utseendet: kännetecknet för dessa spel är i de flesta fall just det att visa något och dölja något annat. Men vid första anblicken erbjuder bilden ett specifikt sammanhang: en flicka observerar två barn som leker i en park, inriktade på att bygga konstruktioner på marken med en hink och spade. Bakom dem syns två andra figurer, en bänk och några buskar.

Är det allt? Uppenbarligen inte: det finns ännu en figur i teckningen, även om det bara syns fem tydliga figurer.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Syftet med detta optiska test är just att hitta den sjätte figuren, som är gömd någonstans i bilden: för att göra det har du dock bara 10 sekunder till förfogande! Vad skulle det annars vara för utmaning? Allt du behöver göra är att skärpa din blick och koncentrera dig maximalt för att finna den mystiska inkräktaren: vi ger dig en enkel ledtråd, det handlar om en kvinna, en som är ganska känd.

Vid det här laget kan du sätta din observationsförmåga i spel och börja leta efter den kamouflerade figuren: var finns hon? Om du inte har funnit henne när tiden är ute kan du fortsätta söka en liten stund till, annars är det bara att läsa vidare för att få reda på svaret.

Visuell utmaning: Du har bara 10 sekunder på dig att finna den dolda figuren i bilden - 3

Den gömda kvinnan, det vill säga mamman till barnen, är precis där: upp och nedvänd långt upp i bilden, bredvid flickan som står upp. Positionen och färgen smälter perfekt in i bakgrunden, vilket gör det ganska svårt att klara utmaningen: om du klarade det på 10 sekunder är din syn och uppmärksamhet verkligen enastående!

Om du däremot inte lyckades, ge inte upp: genom att fortsätta öva och utmana dig själv kommer dina resultat succesivt att bli mer och mer tillfredsställande.

Gillade du denna visuella utmaning?

Advertisement