Logisk frågesport: gissa vilken tärning det är som motsvarar figuren

av Titti Carlberg

20 Augusti 2023

Logisk frågesport: gissa vilken tärning det är som motsvarar figuren
Advertisement

Sociala medier har gjort det möjligt för människor att ställas inför olika frågesporter dagligen. Många, så fort de ser dem, kan inte vänta med att begrava sig i dem, att testa sig själva och sitt sätt att resonera. Att lyckas lösa dessa spel ökar deras självkänsla, de känner sig mer smarta än andra, framför allt om de lyckas gissa lösningen på några sekunder.

Varje quiz är ett hinder att övervinna, de börjar med att läsa in leveransen och deras mentala sinne ger sig omedelbart in på funderingar på hur de ska komma fram till svaret. Dessa tester håller dessutom det mentala sinnet vältränat, av denna anledning är det alltid bättre att försöka lösa dem, för även om man skulle misslyckas är det alltid värt att försöka.

Endast genom noggran analys är det möjligt att komma fram till det rätta svaret... Utmana dig själv.

Advertisement
Logisk frågesport: gissa vilken tärning det är som motsvarar figuren - 1

Folk tar dessa spel som en utmaning mot tiden och mot sig själva, de vill visa att de är väldigt smarta. Hemligheten med att lösa dessa quiz är alltid densamma, stressa inte, även om det finns en tidsgräns, du måste känna dig bekväm och studera bilden, det är bara om du är lugn som du kan komma på hur du ska resonera för att komma fram till en slutsats.

Till vänster på bilden kan du se en nedbruten tärning  på vilken romerska siffror är tryckta, från ett till sex, och till höger kan du se 5 tärningar. Målet med spelet är att komponera om figuren till vänster och ta reda på vilken av tärningarna den är. Det är inte så lätt som det verkar.

När det handlar om matematiska tester är det bara att utföra operationen med ett räknesätt, medan för de visuella måste du analysera hela bilden tills du ser detaljen som ger dig lösningen. I denna, istället, är det bara logiskt resonemang som hjälper.

Advertisement
Logisk frågesport: gissa vilken tärning det är som motsvarar figuren - 2

Hemligheten med att lösa denna quiz är att studera bilden och sätta ihop tärningen mentalt. Försök att förstå var de olika siffrorna ska placeras, jämför sedan med de olika alternativen.

Det rätta svaret är översta tärningen till höger.

I dessa fall finns det de som försöker finna lösningen mentalt och de som istället beväpnar sig med penna och papper, och till och med de som återskapar tärningarna för att vara säkra på svaret.

Lyckades du hitta tärningen?

Advertisement