Kan du skapa 4 trianglar genom att bara flytta 2 tändstickor?

av Titti Carlberg

19 Augusti 2023

Kan du skapa 4 trianglar genom att bara flytta 2 tändstickor?
Advertisement

Dagligen finns det människor som testar sin intelligens och de gör det genom att lösa gåtor eller quiz. För dessa människor innebär att lösa quiz att deras självkänsla ökar. Dessa tester representerar ett ögonblick av att träna sitt sinne, de isolerar sig en stund från omvärlden och tillbringar den enbart och uteslutande med att resonera.

Sociala medier gör mycket för att behaga dem som älskar dessa frågesporter, eftersom bilder av dessa dyker upp titt som tätt i alla medier. Så fort entusiaster ser ett test, slösar de ingen tid, de läser in leveransen och kastar sig huvudstupa över det. De ruskar om sina hjärnceller för att lista ut lösningen och ge rätt svar.

I det här fallet är det inte så lätt att lista ut lösningen, eftersom det bara är de som kan tänka utanför ramarna som är kapabla att finna den.

Advertisement

Flytta två tändstickor och bilda 4 trianglar

Flytta två tändstickor och bilda 4 trianglar

Många individer ser dessa quiz som en utmaning mot sig själva och tiden. De analyserar hela bilden och studerar varje detalj som kan tillåta dem att lista ut det rätta svaret.

I det här fallet ska du skapa fyra trianglar genom att flytta endast två tändstickor. Missa inte ett enda ögonblick, utan sätt dig själv omedelbart på prov.

Det finns ingen tidsgräns, du kan ta all tid du behöver, men ju mindre tid för att finna lösningen, desto bättre. Hemligheten är att studera bilden noga och sedan, plötsligt, vet du intuitivt svaret som leder dig till lösningen på utmaningen.

Advertisement
pixabay

pixabay

De spel som människor brinner mest för är de med logiskt tänkande, eftersom de måste resonera på djupet när de ska flytta ett föremål, men även för att de framför allt måste tänka utanför ramarna

Faktum är att när vi ställs inför matematiska tester är det inte svårt att finna lösningen till svaret, det är bara att använda algebraiska baser, medan de logiska inte är så uppenbara som det verkar. Man måste reflektera noggrant, analysera bilden och lista ut vilka tändstickor man ska flytta. Först efter att man har listat ut det måste man börja fundera på var man ska placera dem.

Om du inte har lyckats lista ut lösningen behöver du inte oroa dig, vi avslöjar den för dig. Du kommer helt säkert få fler möjligheter att testa dina färdigheter.

Lösningen

Lösningen

För att hitta lösningen får man inte fixera sig vid bilden, utan studera den och därifrån börja fundera på hur man ska kunna ge rätt svar. Du behöver heller inte skapa trianglarna från grunden, men genom att flytta två sidor av triangeln åt höger kan du bygga mindre trianglar så att det blir två stora i motsatta riktningar och två mindre.

Lyckades du lista ut lösningen?

Advertisement