Test i kognitiv förmåga: flytta endast en tändsticka för att få en korrekt operation

av Titti Carlberg

19 Augusti 2023

Test i kognitiv förmåga: flytta endast en tändsticka för att få en korrekt operation
Advertisement

Det finns många människor som älskar att lösa gåtor, för varje gång de lyckas lösa en känner de sig stolta över sig själva och deras självkänsla ökar. Faktum är att när de lyckas klara en quiz känner de sig väldigt smarta.

Det finns många fans av dessa spel, som så fort de kan kastar sig huvudlöst in i dem. Så fort de ser bilden isolerar de sig och börjar fundera över hur de ska lösa frågan. De läser leveransen och begraver sig i utmaningen.

Kan du lista ut vilken tändsticka det är som ska flyttas för att operationen ska bli korrekt. Utmana dig själv och lös det på mindre än 10 sekunder.

Advertisement
Test i kognitiv förmåga: flytta endast en tändsticka för att få en korrekt operation - 1

När det gäller quiz är det alltid nödvändigt att särskilja dem, det finns matematiska där det genom algebraiska operationer är möjligt att ge det korrekta svaret, visuella där syftet bara är att studera bilden och slutligen de logiska där det är nödvändigt med en bra resoneringsförmåga.

I det här fallet kan man säga att det finns en förening av två tester: en matematisk och en logisk. Faktum är att det finns en matematisk operation representerad på bilden, men den är fel, av denna anledning blir det nödvändigt att använda logik och förstå vart man ska flytta tändstickan för att operationen ska bli korrekt. 

Vissa försöker lösa frågan mentalt för att bevisa hur smarta de är, andra beväpnar sig med papper och penna för att återskapa operationen och funderar på hur de ska gå tillväga för att den ska bli korrekt. Hemligheten är att fokusera på bilden, förstå vilken tändsticka som ska flyttas och var den ska placeras.

Du behöver inte bli orolig om du inte lyckas, vi avslöjar lösningen nedan.

Advertisement
pixabay

pixabay

Det enda du behöver göra för att lösa operationen är att studera bilden, koncentrera dig i några ögonblick och sedan dyker lösningen upp i ditt sinne som genom ett trollslag. Det finns inte bara ett sätt att lösa ekvationen, utan det finns två.

Den första är att förvandla 9:a till en 3:a och använda den tändstickan till att förvandla minustecknet till ett plustecken. Men det finns också ett annat korrekt svar: omvandla 6:an i resultatet till en 5:a genom att flytta en tändsticka och med den förvandla 9:an till en 8:a. 
Båda exemplen är de korrekta eftersom operationen blir: 3+3=6 eller 8-3=5.

Lyckades du?

Advertisement