Logisk quiz: hur många rutor finns det i bilden?

av Titti Carlberg

18 Augusti 2023

Logisk quiz: hur många rutor finns det i bilden?
Advertisement

Det finns människor som dagligen gillar att testa sig själv med olika frågesporter, anledningen till det är inte svår att förstå, de gör det för att de vill veta hur pass intelligenta de är, men framför allt om de kan tänka logiskt. Frågesporter låter en hålla sitt mentala sinne vältränat.Av den anledningen är det många som, så fort de får chansen, genast kastar sig över dessa tester och försöker komma fram till lösningen så snabbt som möjligt.

Entusiaster slösar ingen tid, de läser in leveransen och försöker på kortast möjliga tid att hitta rätt svar. Hemligheten är dock att inte ha bråttom, känna sig bekväm och studera frågan för att fundera på hur man ska utföra den för att komma fram till en slutsats
Testa dig själv... Endast de som inte har problem med logiskt tänkande kommer fram till rätt lösning.

Advertisement
Logisk quiz: hur många rutor finns det i bilden? - 1

Syftet med detta test är att räkna antalet rutor i bilden. När det handlar om matematiska quiz behöver du bara lita på dina kunskaper i algebra, medan du för de visuella bara behöver studera bilden och förstå detaljen som ger det rätta svaret. 

I det här fallet måste du dock vara uppmärksam på varje detalj och tänka noga eftersom du riskerar att bli förvirrad och tappa räkningen. Det enda sättet att lyckas lösa detta spel är att ha det som definieras som lateralt tänkande, det vill säga kunna tänka utanför ramarna.

Låt dig inte luras, titta på bilden och vänta på att den berömda glödlampan tänds, vilket leder till en instinktiv lösning. Utmaningen är enklare än vad den verkar, men den kräver att du är mycket uppmärksam.

Lyckades du komma fram till rätt svar? Om du vill bli säker förklarar vi lösningen nedan. Lite hjälp på vägen: du behöver inte räkna rutorna.

Advertisement
pixabay

pixabay

Hemligheten är att läsa in leveransen och studera bilden, det är endast om du är noggran som du kan svara rätt. Svaret på frågan "Hur många kvadrater finns det på bilden?" är noll. Faktum är att om du studerar bilden noggrant så kommer du lägga märke till att det inte finns några kvadrater, utan bara rektanglar.

Lyckades du komma fram till det rätta svaret eller blev du lurad av leveransen?

Advertisement