Hur skarp är din syn? Ta reda på det genom att gissa hur många 7:or det finns i figuren

av Titti Carlberg

17 Augusti 2023

Hur skarp är din syn? Ta reda på det genom att gissa hur många 7:or det finns i figuren
Advertisement

Om du är van vid att brottas med huvudbryn betyder det att du gillar att utmana dig själv med dessa snabba och roliga tidsfördriv. Var och en av dem har olika utseenden, men samma gemensamma nämnare: att låta dig tillbringa några trevliga stunder på ett konstruktivt sätt, vilket hjälper dig att utveckla och förfina några av dina färdigheter.

Testet vi erbjuder här är en visuell utmaning, som ber dig att hitta rätt lösning inom en väldigt begränsad tid.

Advertisement
Hur skarp är din syn? Ta reda på det genom att gissa hur många 7:or det finns i figuren - 1

Vad handlar spelet i fråga om? Titta på bilden: som du kan se består figuren på den blå bakgrunden av en serie vita bokstäver: det är en bokstav som finns långt bak i alfabetet, det vill säga Z. Men om du stannar upp ett ögonblick med blicken så inser du att det även finns en rad siffror som upprepar sig. Bland alla dessa Z finns det några 7:or.
Men hur många?

Det är upp till dig att svara på. Utmaningen består i att gissa det exakta antalet närvarande 7:or, men den riktiga svårigheten är att kunna göra det på en väldigt kort tid. Du har bara 7 sekunder på dig att svara rätt!

Vid det här laget är det bara att starta tidtagaruret och vara så snabb som möjligt med att räkna siffrorna och försöka skilja dem från bokstäverna: naturligtvis representeras det ytterligare hindret av det faktum att den valda siffran är väldigt lik bokstaven Z, utseendet på 7:an och bokstaven i fråga skiljer sig endast i den nedre strecklinjen, vilken siffran inte har. Detta kan vara förvirrande för ögat, vilket gör det svårare att skilja symbolerna från varandra, men det är här du ska bevisa din skicklighet, snabbhet och visuella uppmärksamhet.

Om du lyckades hitta alla 7:or kan du gå vidare till nästa sida för att se om du har rätt svar.

Advertisement
Hur skarp är din syn? Ta reda på det genom att gissa hur många 7:or det finns i figuren - 2

Det totala antalet 7:or bland alla Z är 13. Om du gissade rätt inom loppet av sju sekunder, är din snabbhet och visuella förmåga verkligen exceptionell. Du kan dock ha fått ett annat resultat, det vill säga 12, vilket innebär att du inte har räknat den sista 7:an, den som utgör figuren, vilken många spelare brukar ignorera!

Såg du dem alla? Hur lång tid tog det för dig att räkna dem?

Advertisement