Visuell test: ser du det dolda talet på bilden inom 5 sekunder?

av Titti Carlberg

17 Augusti 2023

Visuell test: ser du det dolda talet på bilden inom 5 sekunder?
Advertisement

Det finns massor av quiz och huvudbryn på webben för att testa sina olika färdigheter. Utöver de som kräver att man använder logik och resonemangsförmåga, finns det också de som mäter ens visuella färdigheter: för att lyckas lösa några av dem måste man ha en blick som en falk.

Detta är en av dessa: om du älskar dessa utmaningar, bör du verkligen prova den.

Advertisement
Visuell test: ser du det dolda talet på bilden inom 5 sekunder? - 1

Låt oss först och främst se hur testet i fråga fungerar: som förväntat är det en visuell utmaning, så att allt du behöver göra är att fokusera blicken på bilden och "kisa" så mycket som möjligt. Till en början kommer du bara se en rektangel i röda nyanser, som om den bestod av pixlar, utan någon tydlig design, skrift eller siffra. Uppenbarligen är det ett "lurendrejeri": gömd under ytan finns ett exakt tal, som det inte kommer att vara lätt att identifiera omedelbart.

För att identifiera talet har du bara ett fåtal sekunder till förfogande: endast fem! Nu när du har förstått vad du ska göra kan du starta tidtagaruret och skärpa blicken.

Advertisement
pixabay

pixabay

Om tiden är ute och du fortfarande inte har lyckats se det dolda talet, ge inte upp: du kan ta dig några extrasekunder eller en minut till att fortsätta söka efter det.

Detta test, förutom att vara ett trevligt tidsfördriv, representerar ett enkelt träningsredskap för både ögonen och det mentala sinnet: du kan därför använda det för att träna din syn och även förmågan att koncentrera dig för att få ännu mer lysande resultat på varje quiz du ställer dig inför.

Okej, här är vi: rulla nedåt i artikeln så hittar du det rätta svaret som du kan jämföra med det tal du skymtade i den homogena bilden.

Visuell test: ser du det dolda talet på bilden inom 5 sekunder? - 3

Det mystiska talet gömt i den röda bakgrunden är verkligen detta: 62. Detta visuella test var inte så lätt att lösa, med tanke på den tillgängliga tiden på bara fem sekunder för att hitta det rätta svaret. Om du lyckades innan deadline är din syn verkligen avundsvärd

Fortsätt bara att träna för att slå ditt personliga rekord med varje optisk utmaning du ställs inför. Om du å andra sidan inte klarade det eller om du behövde lite mer tid, oroa dig inte: med rätt träning kommer du att upptäcka att dessa spel blir lättare och lättare att lösa och att de kommer att ge dig många små tillfredsställelser!

Gillade du den här visuella utmaningen? Vad blev ditt svar?

Advertisement