Flytta ett av glasen så att det blir vartannat halvfullt och vartannat tomt

av Titti Carlberg

15 Augusti 2023

Flytta ett av glasen så att det blir vartannat halvfullt och vartannat tomt
Advertisement

Pusselspel är utmärkta övningar för att förstå sina logiska färdigheter. Det är ett sätt att utmana sig själv och sin förmåga att resonera. Varje frågesport är ett hinder att övervinna, så fort man har läst in leveransen börjar sinnet genast arbeta, man funderar på hur man ska komma till svaret. Dessutom håller dessa tester sinnet alltid tränat, varför många så fort de har ett framför sig bestämmer sig direkt för att försöka lösa det.

Det finns de som vill bevisa att de är väldigt intelligenta och på kortast möjlig tid försöker komma fram till det rätta svaret. Men hemligheten är att inte ha bråttom utan att sätta sig bekvämt för att i lugn och ro studera bilden och så småningom komma fram till en slutsats.

Testa dig själv... Upptäck om du är kapabel att använda logiskt tänkande.

Advertisement
Curioctopus

Curioctopus

På bilden finns det 6 glas, varav 3 är halvfulla och 3 är tomma. Spelet är enkelt och går ut på att du ska kunna få glasen stå vartannat halvfullt och vartannat tomt med bara en rörelse. Det låter omöjligt, men det är bara att tänka utanför vissa mentala mönster. Låt dig inte luras av skenet. Ofta tittar man på en bild och om lösningen inte dyker upp av sig själv i ens sinne, överger man genast spelet. Det är dessutom fel att fossilisera sig vid frågan, oftast räcker det med att man läser in leveransen och lagrar frågan i minnet, efter det kommer sinnet att göra resten och intuitionen kommer plötsligt av sig själv, vilket innebär att man har lösningen.

Reflektera bara. Frukta inte om du misslyckas eller vill försäkra dig om att du har det rätta svaret, vi kommer att avslöja det för dig.
Svaret på denna quiz finner du nedan.

Advertisement
pixabay

pixabay

Att komma på lösningen är inte lätt, man måste kunna utveckla det som kallas lateralt tänkande. När vi säger att du ska flytta ett av glasen menar vi inte nödvändigtvis att själva glaset ska byta plats. För att lösa detta pusselspel är det bara att lyfta upp det andra glaset och hälla dess innehåll i det femte. På så sätt är det möjligt att skapa en sekvens av glas som växlar mellan halvfulla och tomma.

Klarade du det?

Advertisement