Hur många trianglar finns det på bilden?

av Titti Carlberg

16 Augusti 2023

Hur många trianglar finns det på bilden?
Advertisement

Logiska quiz har en grundläggande betydelse, eftersom de inte bara låter dig utmana dig själv för att försöka förstå om du kan utöva det som kallas lateralt tänkande, eller tänka utanför ramarna, utan framför allt för att hålla ditt mentala sinne tränat.

Entusiaster ser dessa pusselspel som en möjlighet att utmana sig själva och tiden. De vill bevisa att de är snabbare än alla andra, men framför allt att testa sitt eget mentala sinne. När de lyckas lösa en quiz ökar deras självkänsla och de känner sig mer intelligenta.

Lyckas du gissa rätt på hur många trianglar det finns inuti figuren?

Advertisement
Curioctopus

Curioctopus

Bilden föreställer en fyrkant som innehåller 4 rutor. Var och en av dessa korsas av linjer som skär igenom varandra och bildar trianglar. Att räkna dem alla verkar omöjligt, inte bara för att man blir förvirrad av linjerna, utan också för att det finns olika färger, vilka man i början tror ska underlätta räkningen, men som istället komplicerar allt.

Plötsligt tappar man räkningen på antalet trianglar, man kommer inte ihåg vilka som redan är räknade och vilka som inte är det. Man skulle dock kunna ha en specifik metod i åtanke, att räkna medurs och sedan fundera på vilka kombinationerna är som skapar trianglarna.

Har du lyckats förstå hur många trianglar det finns inuti figuren? Om du inte har gjort det, ger vi dig lösningen nedan.

Advertisement
pixabay

pixabay

Först måste du ta dig tid, sitta lugnt framför bilden och analysera den noggrant. Huvudsaken är att inte distraheras av annat, titta på bilden och börja räkna efter den specifika metoden, som till exempel medurs. I det här fallet leder stress inte till någonting, räkna bara lugnt. Vissa, för att bli säkra på att inte räkna fel, återger bilden på ett pappersark och räknar samtidigt som de formar varje enskild triangel

Lyckades du räkna alla? Det är exakt 44 stycken. Att hitta dem alla kan vara ganska svårt eftersom det är lätt att bli förvirrad av linjerna och färgerna.

Klarade du det?

Advertisement