Det är svårare än vad man kan tro: hur många 8:or ser du?

av Titti Carlberg

15 Augusti 2023

Det är svårare än vad man kan tro: hur många 8:or ser du?
Advertisement

Vi brottas alla med olika utmaningar dagligen, vilka många representeras av olika quiz. Många människor älskar att testa sig själv, försöka ta reda på hur pass smarta de är. Varje gång de klarar ett IQ-test tror de att de har ett utmärkt sinne. I grund och botten ökar deras självkänsla när de lyckas lösa en gåta.

Entusiaster ser dessa utmaningar som ett test för att förstå sin gräns. I detta fall handlar det dock inte om en logisk quiz, du ska bara försöka resonera utanför ramarna. Det krävs inte så mycket ansträngning men du måste lita på matematikens grunder för att komma fram till svaret. Faktum är att i det här fallet behöver du bara reflektera.

Lyckas du se hur många 8:or det finns i bilden?

Advertisement
Curioctopus

Curioctopus

Det finns några 8:or på bilden, syftet är att du ska räkna dem. Problemet ligger i att inte låta sig luras av det uppenbara. Tänk bortom det yttre, bara genom att resonera på det sättet blir det möjligt att komma fram till rätt svar. Det är viktigt att du tittar på hela bilden, memorera den och sedan ta bort blicken från den. Ditt sinne har fotograferat den och nu börjar tankarna rusa runt i ditt huvud för att komma fram till lösningen. Ofta räcker det med intuition för att komma fram till det rätta svaret.

Vissa försöker lösa frågan mentalt, kanske för att de är mer tränade. Andra bestämmer sig däremot för att beväpna sig med papper och penna för att lösa den, överföra bilden till pappersarket genom ritningar. Ha inte bråttom, utan reflektera bara noga. Att vilja lyckas i dessa tester på ett snabbt sätt leder ofta till misstag och att man lämnar fel svar.

Om du inte lyckades lista ut svaret, frukta inte, vi visar dig det nedan.

Advertisement
pixabay

pixabay

På fotot finns det flera 8:or representerade, uppgiften är att räkna dem . Vid första anblicken, utan att reflektera, är svaret 4, men det är naturligtvis fel. Så, om du tittar nogare på bilden kommer du förstå att du också måste räkna 8:orna i mitten, men på det sättet blir svaret 5. Faktum är att det rätta svaret är 9 stycken, eftersom det finns 8:or placerade horisontellt.

Såg du alla?

Advertisement