Logiskt huvudbry: kan du hitta bokstaven som inte har något med de andra att göra?

av Titti Carlberg

16 Augusti 2023

Logiskt huvudbry: kan du hitta bokstaven som inte har något med de andra att göra?
Advertisement

Gillar du grammatik? Även om den här testen kräver att du sätter ditt logiska tänkande på prov är det en grupp bokstäver från alfabetet som utmanar dig. Så om du känner till dem väl, är det säkerligen lättare att studera dem och förstå dynamiken i spelet. Varje quiz skiljer sig från nästa, men vissa kan verka mer komplicerade än andra: detta beror både på spelets faktiska svårighetsgrad och på idividuella färdigheter. Genom att ägna några minuter om dagen åt dessa små roliga tester kan du träna ditt mentala sinne att bli mer och mer insiktsfullt och du kommer att kunna lösa testerna på rekordtid.

Om du känner för att ägna dig åt detta tidsfördriv, låt oss gå vidare till att förklara den här utmaningen för dig.

Advertisement
Curioctopus

Curioctopus

På bilden, som ser ut som en liten vattenpöl, finns några bokstäver. Det du ska vara uppmärksam på är verkligen inte designen eller färgerna som utmärker den, utan det som finns inuti: frågan ber dig att hitta bokstaven som skiljer sig från de andra. Din första tanke, förståeligt nog, kan vara: "Men alla skiljer sig från varandra". Sant, men det är något mer som förenar denna grupp, medan en av deltagarna förblir utesluten.

Syftet med spelet är därför att förstå vad som är den gemensamma nämnaren av dessa bokstäver och identifiera den som sticker ut. Ta en ordentlig titt på dem: vi har ett E, ett L, ett S, ett M, ett J, ett G, ett W, ett O och ett H. Nio bokstäver som inte verkar ha något med varandra att göra, men det finns faktiskt något som binder dem. Ge dig själv all den tid du behöver för att reflektera och, när du hittar det du tror är rätta svaret, jämför det då med förklaringen nedan.

Advertisement
pixabay

pixabay

Låt oss se vad svaret på gåtan är. Det som förenar bokstäverna i gruppen är en exakt aspekt: formen på dem. Det kunde till exempel ha varit deras placering i alfabetisk ordning, men det annorlunda elementet är bara dess "utseende". Faktum är att alla har denna detalj gemensamt: de är "öppna". Det betyder att linjerna som de är sammansatta av inte har någon slutpunkt, utan lämnar öppna utrymmen.

Den enda som har en "sluten krets" är lätt att urskilja: bokstaven O, som bildar en cirkel som inte går att gå in i från utsidan, eftersom den inte har några sprickor.

Klarade du lösa detta test?

Advertisement