Ta reda på vilken siffra som saknas för att slutföra mönstret

av Titti Carlberg

16 Augusti 2023

Ta reda på vilken siffra som saknas för att slutföra mönstret
Advertisement

Logiska quiz är bra för att testa sina egna förmågor. Människor utmanar på så sätt sig själva, tiden och sitt intellekt. De tvingar sig själva att studera en bild noggrant, de uppehåller sig vid den och stirrar på frågan länge i ett försök att få glödlampan att tändas, för att förstå resultatet. Varje gåta är ett hinder att övervinna, man läser in leveransen och ens mentala sinne sätter omedelbart igång att arbeta, man funderar på hur man ska komma fram till lösningen. Detta är också ett bra sätt att hålla sitt sinne tränat hela tiden.

Det finns de som vill bevisa att de är väldigt intelligenta och på kortast möjliga tid hitta det korrekta svaret. Hemligheten är att inte ha för bråttom, att sitta bekvämt när man studerar bilden, därefter ta reda på hur man ska lösa frågan för att komma fram till en slutsats.

Testa dig själv... Upptäck om du är bra på att använda logik.

Advertisement
Curioctopus

Curioctopus

På bilden finns det 9 tärningar, men om det på 8 av dem finns ett antal prickar så finns det ett frågetecken på den 9:e. Syftet med spelet är att ta reda på vilket antal prickar som ska ersätta frågetecknet. Antalen prickar i detta mönster är 2, 3 och 5. Dessutom är tre av tärningarna i en annan färg. Frågorna vi ställer vid det här laget är 2: vilket antal ska den hemliga tärningen innehålla och vilken färg ska den ha. 

När det handlar om matematiska frågor är allt du behöver göra att tillämpa de algebraiska reglerna så finner du svaret. När det istället gäller visuella tester mäste du skärpa blicken och studera fotot noggrant från höger till vänster. I sådana fall behöver du dock bara reflektera, ta dig tid och sedan ge svaret.

Hemligheten är att studera bilden och tänka noga. Om du inte lyckades eller vill bli säker på att du har den rätta lösningen, oroa dig inte, vi avslöjar det för dig. Du hittar svaret nedan.

Advertisement
pixabay

pixabay

Att komma fram till rätta lösningen är inte lätt, man måste reflektera över bilden. Observera och fundera över alla möjliga lösningar.

Antalet prickar som ska ersätta frågetecknet är 3 och färgen är lila. På varje rad finns det två tärningar i samma färg och antalen prickar är 2, 3 och 5. Så på sista raden fattas antalet 3.

Lyckades du lösa denna quiz?

Advertisement