Uppmärksamhetstest: lyckas du upptäcka talet som skiljer sig från de andra inom 10 sekunder?

av Titti Carlberg

17 Augusti 2023

Uppmärksamhetstest: lyckas du upptäcka talet som skiljer sig från de andra inom 10 sekunder?
Advertisement

Syftet med att försöka lösa gåtor är att skaffa sig större säkerhet när det gäller ens intelligens, för endast genom att övervinna ett hinder är det möjligt att skaffa sig mer säkerheter.

Entusiaster slösar ingen tid, så fort de får syn på en test läser de in leveransen och försöker lösa den så fort som möjligt, de vill känna sig som världens smartaste. De tittar på bilden, studerar den noga och analyserar alla detaljer. De som genomför dessa tester tar dem som en verklig utmaning mot sig själva och tiden.

I dessa fall finns det två väsentliga aspekter, att inte låta sig distraheras och att studera bilden noggrant. Så varför utmanar du inte dig själv för att bevisa att du har en exceptionell syn: hitta talet som skiljer sig från de andra. Låt oss se om du klarar det...

Advertisement
Uppmärksamhetstest: lyckas du upptäcka talet som skiljer sig från de andra inom 10 sekunder? - 1

På bilden ifråga finns det 16 rader och 21 kolumner. Samma tal upprepas 335 gånger, det vill säga talet 462. Bland dessa upprepande tal finns det dock en inkräktare, ett dolt tal som är svårt att se. Komplexiteten ligger i att talen liknar varandra, faktum är att om man bara tittar uteslutande på en punkt riskerar man att blanda ihop siffrorna, man måste istället titta över helheten och analysera varje detalj

Den komplexa aspekten är att inte veta vem inkräktaren är, eller rättare sagt vilket tal det är som försöker smälta in bland alla 462:or. Hemlighete är att observera noga.

Advertisement
Pexels

Pexels

Bland alla dessa upprepande tal finns det ett annat gömt. Ditt uppdrag är att leta rätt på det. Ta dig tid och titta på hela bilden från höger till vänster, uppifrån och ned. Låt dig inte distraheras, inte ens för ett ögonblick, det kan vara avgörande, för om du missar det dolda talet blir det ännu svårare att hitta det. I matematiska frågor räcker det med att lösa uträkningen med rätt ekvation, i visuella är det istället viktigt att analysera hela bilden. Det är enda sättet man kan vara säker på lösningen.

Om du inte lyckas hitta var inkräktaren gömmer sig, oroa dig inte, vi ger dig svaret. Du kommer att hitta fler tester som du kan utmana dig själv med. 
Om du klarade detta inom tidsgränsen på 10 sekunder kan du skryta med att du har en utmärkt syn.

Uppmärksamhetstest: lyckas du upptäcka talet som skiljer sig från de andra inom 10 sekunder? - 3

Hemligheten med att komma fram till rätt svar är att studera bilden och noggrant observera varje tal. Det dolda talet är 492. 9:an är bara en omvänd 6:a, så synen kan lura dig. Var uppmärksam, om du far runt med blicken är det risk att det dolda talet undkommer.

Så, lyckades du hitta inkräktaren?

Advertisement