Visuell utmaning: du har bara 8 sekunder på dig att hitta talet 9179 bland alla 9129

av Titti Carlberg

12 Augusti 2023

Visuell utmaning: du har bara 8 sekunder på dig att hitta talet 9179 bland alla 9129
Advertisement

Om du har stannat upp för att läsa den här artikeln är det förmodligen för att du gillar att testa dig själv. Det finns många människor som älskar att testa sin "intelligens" med logiska frågesporter eller visuella utmaningar, som förutom att vara roliga är ett bra tidsfördriv, de hjälper dig att mäta dina färdigheter och att hålla ditt sinne tränat.

Så varför inte testa dessa små utmaningar på fritiden, kanske tillsammans med vänner? Det tar bara några minuter om dagen att öva och efterhand få alltmer tillfredsställande resultat, så nu kan det vara rätt tid för en hjärngympa!

Advertisement
Curioctopus

Curioctopus

Så, låt oss återgå till vår utmaning: på en skuggad och färgad bakgrund finns det ett tal i en upprepad sekvens, pausa ett ögonblick för att se att alla är samma. Fast egentligen är de inte det: ett av dem skiljer sig från de andra, och det är just den inkräktaren du ska hitta. En stor utmaning, inte bara för dina ögon, utan också för sinnet: ögon och hjärnceller måste samarbeta för att du ska lyckas hitta det. Koncentrera dig till max för att hitta talet som skiljer sig från de andra inom bara åtta sekunder.

Du har rätt: den tillgängliga tiden är verkligen begränsad. Men nu när du har fått all nödvändig information är det dags att du startar tidtagaruret och använder alla dina färdigheter.

Advertisement
Pexels

Pexels

Hur lyckas man i detta "företag"? Knepet är bara ett: öva och träna varje dag. Sinnet, liksom kroppen behöver ständigt stimuleras för att uppnå nya resultat och dessa tester är ett enkelt men effektivt sätt att träna på. Vidare, utmaning efter utmaning, förutom att finslipa dina visuella och din koncentrationsförmåga, kommer du att hela tiden lära dig nya knep för att klara dem så snabbt som möjligt.

En av dessa är att kunna "åsidosätta" sammanhanget som ges av sekvensen med upprepande tal, vilket kan förvirra och få dig att tro att det inte finns någon inkräktare. Vi vet dock att så inte är fallet, så titta noga på bilden i avskildhet och i sin helhet, utan att frenetiskt leta efter talet som skiljer sig från de andra: det kommer fånga din blick när du minst anar det, när det dyker upp ur havet av identiska tal.

Okej, tiden är ute och det är dags för oss att visa dig var det mystiska 9179 befinner sig.

Curioctopus

Curioctopus

Hittat! Det är precis där, i den andra kolumnen från höger, på tredje raden räknat nerifrån. Lyckades du hitta det innan den angivna tiden på 8 sekunder hade passerat eller behövde du lite extra tid? 

Om du gillade den här visuella utmaningen kan du fortsätta spela dessa spel för att förbättra dina resultat efter hand.

Advertisement