Logisk test: finns du bland de 1% som hittar det mystiska talet?

av Titti Carlberg

13 Augusti 2023

Logisk test: finns du bland de 1% som hittar det mystiska talet?
Advertisement

Intelligenstester är ett utmärkt tidsfördriv för att träna sitt mentala sinne, testa sina färdigheter och samtidigt ha kul. Dessa är enkla och praktiska verktyg för att helt ägna sig åt sin koncentrationsförmåga och stimulera logiskt tänkande.

I det här fallet är målet ganska svårt att nå och du har inte mycket tid på dig för att lista ut svaret: bara 30 sekunder. Om du är redao att anta utmaningen kan du starta spelet nu.

Advertisement

Vilket är det mystiska talet?

Vilket är det mystiska talet?

Logiska quiz utmanar ens resonemangsförmåga och ens samhörighet med siffror. Även de enklaste uppgifterna kan sätta dem som inte gillar matematik i svårigheter, men inget är omöjligt: bara öva och prova, dessa tester är ofta bara för att man ska upptäcka att man är bättre än vad man tror.

Låt oss gå direkt till utmaningen: endast 1% av deltagarna lyckas lösa detta inom 30 sekunder. En väldigt liten andel, som du skulle kunna bli en del av. Så vad ska du göra?

Som du kan se finns det nio geometriska figurer på bilden som innehåller olika tal och siffror. En av dem innehåller dock ett frågetecken, som du ska konvertera till siffran eller talet vi söker. För att lyckas måste du sätta igång ditt logiska resonemang och identifiera sambandet med de olika siffrorna och talen som finns.

När tiden är ute kan du rulla ner på sidan för att få reda på det korrekta svaret.

Advertisement

Lösningen på den logiska uppgiften

Lösningen på den logiska uppgiften

pixabay

Här får du lösningen på intelligenstestet: på bilden som består av hexagoner, trianglar och kvadrater finns det 8 udda tal: 3, 5, 7, 9, 11, 15, 17 och 19. När du ser dem på rad så här är det tydligt att talet som representeras av frågetecknet är 13.

Men hur uppnås det?

Precis som de andra, som är resultatet av talen som har adderats med sidorna på de geometriska figurerna. I det här fallet finns frågetecknet som vi har identifierat som 13 i en fyrkant, 4 sidor. Därför:

13+4=17

Lyckades du lista ut innan den halva minuten hade gått eller behövde du mer tid?

Advertisement