Visuell utmaning: lyckas du hitta talet 450 mellan alla 460 på bara tio sekunder

av Titti Carlberg

08 Augusti 2023

Visuell utmaning: lyckas du hitta talet 450 mellan alla 460 på bara tio sekunder
Advertisement

Att lösa visuella utmaningar är som att leta efter en nål i en höstack: även om vi vet att elementet i fråga verkligen finns där, är det inte så lätt att det. Det som komplicerar det mer är att det ofta är en kapplöpning mot tiden, eftersom man ofta bara har tio sekunder på sig. detta kan få många att känna en viss stress, som inte är bra för koncentrationen!

Men om du är van vid den här typen av tester eller om din observationsförmåga är särskilt välutvecklad har du säkert inga problem med att klara detta. Med detta sagt, låt oss gå vidare till utmaningen!

Advertisement
Curioctopus

Curioctopus

Så, som du kan se, finns det i bilden en lång serie siffror som upprepar sig: det är talet 460, men som du säkert har förstått, någonstans i denna till synes identiska serie, finns det en inkräktare.

Talet du ska finna är 450, men du måste som sagt göra det på bara tio sekunder. Så skärp din syn och försök göra det inom den angivna tiden. Finns det några tekniker, tillvägagångssätt eller knep för att klara detta test på ett lysande sätt?

Advertisement
Visuell utmaning: lyckas du hitta talet 450 mellan alla 460 på bara tio sekunder - 2

Förutom att det tränar sinnet konstant är det roligt att utföra dessa typer av utmaningar, de stimulerar din syn- och tankeförmåga och en effektiv metod kan vara att omfamna bilden med din blick, betrakta bilden i helhet: att analysera varje rad och kolumn kan faktiskt vara kontraproduktivt, eftersom det kan få dig att förlora tid.

Om du ser på bilden som helhet blir det dock lättare att se talet som skiljer sig från de andra, förutsatt att du bibehåller hög uppmärksamhet och koncentration, utan att distraheras av ljud, föremål eller sekunderna som tickar.

Om de tio sekunderna har passerat och du fortfarande inte har funnit talet kan du försöka en stund till. Vi visar dig lösningen nedan, du kan titta på den när du vill!

Curioctopus

Curioctopus

Där är det: talet 450 finns i den andra kolumnen från vänster på tredje raden nedifrån.

Det var ingen barnlek att hitta det på så kort tid, men om du gjorde det betyder det att din syn verkligen är exceptionell. Om du däremot behövde lite extratid spelar det ingen roll: det viktiga är att du hade kul och tänker fortsätta utmana dig själv, öva och skaffa mer visuell behärskning.

Vad blev ditt resultat? Hittade du talet direkt eller gav du dig själv några extra sekunder?

Advertisement