Huvudbry: skapa det högsta tal du kan genom att bara flytta två pennor

av Titti Carlberg

06 Augusti 2023

Huvudbry: skapa det högsta tal du kan genom att bara flytta två pennor
Advertisement

Gåtor är något som fascinerar de flesta, det finns nästan ingen person som inte stannar upp när den ställs inför en, utan försöker göra sitt bästa för att lösa den. Anledningen till att så många individer gillar dem är för att de kan pressa och utmana sig själva och tiden. Quiz lockar många människor eftersom de låter dem förstå vilken nivå deras intelligens ligger på. Genom att svara rätt på ett test kan de dessutom öka sin självkänsla, men framför allt resonera utanför ramarna.

Lyckas du bilda det högsta talet genom att bara flytta två färgpennor? Om du klarar det kan du betrakta dig själv som ett riktigt logiskt geni. Ta dig tid och testa dig själv...

via eslvault.com

Advertisement
Curioctopus

Curioctopus

Detta är verkligen ett uppfinningsrikt spel. Det är inte ett dugg lätt, du kan tillbringa flera timmar med att stirra på bilden utan att komma fram till rätt svar. På bilden finns ett tal bildat med färgpennor, talet är 38 och det är format med 12 färgpennor. Detta test kräver att du ska flytta två pennor för att bilda högsta möjliga tal. Hemligheten är att tänka utanför ramarna, att inte fastna vid bestämda idéer, utan noggrant studera bilden och fundera på hur du ska övervinna hindret.

Det finns ingen tidsgräns, du behöver bara fokusera, låt dig inte distraheras ens för en sekund. Titta bara på figuren och försök förstå vilka av färgpennorna som ska flyttas, därefter blir det nödvändigt att förstå var de ska placeras för att uppnå högsta möjliga tal.

Lyckades du?

Advertisement
pixabay

pixabay

I det här fallet måste man koncentrera sig på bilden, analysera den noggrant och fundera. Genom att lösa dessa tester håller man alltid sin hjärna aktiv och sina logiska färdigheter tränade. Faktum är att den som lyckas hitta lösningen på detta huvudbry kan betrakta sig själv som en mycket logisk person.

För att få högsta möjliga tal ska du bilda 3 siffror och för att göra det ska du ta de nedre horisontella pennorna från 3:an och bilda en 1:a av dem i slutet av talet: du får 781.

Lyckades du?

Advertisement