Logisk utmaning: vilken av behållarna blir först helt full?

av Titti Carlberg

05 Augusti 2023

Logisk utmaning: vilken av behållarna blir först helt full?
Advertisement

Att testa sig själv är en grundläggande aspekt av livet. Alla tar sig an nya utmaningar varje dag, men framför allt är det många människor som älskar frågesporter, eftersom de ser dem som en utmaning mot sig själva och tiden, ett sätt att testa sig själv. Att lösa gåtor ökar bara ens självförtroende och får en att känna sig smart. Faktum är att poängen med att lösa dessa qiuz snabbt är att man känner sig smartare än andra.

När det handlar om matematiska tester beväpnar entusiasterna sig med uppfinningsrikedom för att hitta lösningen, men i fallet med visuella tester är hemligheten bara studera bilden noggrant och inte låta sig distraheras.

I det här fallet handlar det om en test i logiskt tänkande och du behöver bara vara uppmärksam på varje figur. 
Kan du ge rätt svar? 

via Factrepublic

Advertisement
Logisk utmaning: vilken av behållarna blir först helt full? - 1

På bilden i fråga finns det en vattenkran, som ska fylla några behållare som är kopplade till varandra med rör. Varje behållare har ett nummer och syftet är att du ska säga vilken av dessa behållare som först blir full med vatten.
Vissa försöker lösa denna fråga mentalt, de studerar bilden noga, de följer noggrant alla rör med blicken och försöker analysera vilken av behållarna vattnet når först, men framför allt vilken som kommer att fyllas till brädden först. Svaret är inte uppenbart eftersom det finns ett viktigt resonemang bakom det, fortsätt bara att studera och analysera bilden noggrant. I dessa fall måste du ta ordentligt med tid på dig och inte stressa, eftersom brådska inte leder någonstans, snarare pressar det dig till att bli förvirrad.

Kom du fram till det rätta svaret? Bli inte orolig om du inte klarade det, vi avslöjar lösningen för dig nedan. Men det finns ingen tidsgräns, så fortsätt gärna i lugn och ro, brådska leder bara till att göra misstag.

Advertisement
pixabay

pixabay

Titta noga på bilden, det är det som är knepet som gör att du kan förstå vilken av behållarna som fylls först. Om du tittar noga på behållare nummer ett så ser du att vattnet rinner ner till behållare nummer 3 och därifrån till 6:an. Detta beror på att de anslutna rören till 2:an och 7:an är stängda. Så svaret är obligatoriskt: den första behållare som fylls är nummer 6.

Lyckades du svara rätt på frågan?

Advertisement