Logisk test: kan du se åt vilket håll skolbussen kör? Hur?

av Titti Carlberg

04 Augusti 2023

Logisk test: kan du se åt vilket håll skolbussen kör? Hur?
Advertisement

Många människor gillar intelligensspel eftersom de representerar ett ögonblick att testa sig själva, utmana sig själva mot tiden. De representerar ett sätt att tänka utanför ramen. Nu tror många personer att lösningen alltid är den mest uppenbara och att den finns mitt framför ögonen, det är svårt för dem att koncentrera sig länge på en bild för att på alla sätt försöka lossa den och hitta lösningen

I det här fallet handlar det om logik, inte bara om att försöka hitta en lösning, utan framför allt förklara varför och hur du kom fram till den. Utmana dig själv.

via plentifun.com

Advertisement
Curioctopus

Curioctopus

Så fort entusiaster för quiz ser ett av dessa test kastar de sig genast huvudstupa rätt in i det, de läser in frågan och försöker lösa den så snabbt de kan, de vill känna sig bäst. De som genomför dessa tester tar dem som en riktig utmaning mot sig själva och tiden.

När det handlar om matematiska frågor beväpnar de sig med uppfinningsrikedom för att hitta lösningen, när det istället handlar om visuella tester är hemligheten bara att titta noga på bilden och inte låta sig distraheras av något och i de logiska är det viktigt att resonera, noggrant tänka igenom allt och analysera alla detaljer. Även de element som kan tyckas onödiga kan ge en avsevärd hjälp för att hitta svaret.

På bilden finns det en buss och frågan är att förstå åt vilket håll den rullar. Du har 50% chans att säga rätt svar, men det är inte så enkelt som du tror eftersom du måste kunna förklara orsaken till ditt svar. Klarar du att ta reda på bussens riktning? Om du inte gör det, finner du lösningen nedan.

Advertisement
pixabay

pixabay

Hemligheten är att noggrant studera bilden och försöka förstå den avgörande detaljen, bara på detta sätt kommer du att kunna motivera ditt svar. Du måste ta lite tid för dig själv, låt dig inte distraheras så förstår du åt vilket håll bussen kör.

Bussen rullar mot vänster, det verkar vara ett slumpmässigt svar men istället visar resonemanget bakom det en iakttagelse. Om riktningen var åt höger skulle du se dörren där man kliver på.

Faktum är att bussar har på- och avstigningsdörrar på höger sida, medan på vänster sida finns det bara fönster, precis som på bussen du ser på teckningen.

Kom du fram till den rätta lösningen?

Advertisement