Enigma för de bästa: hur många kuber finns det i teckningen? Det är inte det antal du tror

av Titti Carlberg

04 Augusti 2023

Enigma för de bästa: hur många kuber finns det i teckningen? Det är inte det antal du tror
Advertisement

Logiska quiz spelar en grundläggande roll i många människors liv, eftersom de låter dem att utmana sig själva och även förstå deras nivå av logiska färdigheter. Många individer älskar att lösa gåtor, anledningen till det är att de kan testa sig själva. Att kunna lösa en gåta ökar ens självkänsla och gör att man känner sig smartare. Det finns många fans av frågesporter, så fort de ser en gåta kastar de sig huvudstupa över den. Så fort det dyker upp en bild framför deras ögon, glömmer de allt annat, de isolerar sig och koncentrerar sig uteslutande på att lösa frågan.

Är du kapabel att räkna ut hur många kuber som har använts till att skapa den här strukturen?

Advertisement
Enigma för de bästa: hur många kuber finns det i teckningen? Det är inte det antal du tror - 1

Bilden visar en struktur gjord med flera kuber staplade på varandra. I leveransen ombeds du att förstå hur många kuber som har använts för att skapa den. 

Först och främst: ha inte för bråttom, stress leder till misstag, för du vill bevisa att du är den första att lösa detta logiska spel. Det är väldigt viktigt, i dessa logiska tester, att förstå hur individer kan knäcka en sådan här 3D-bild

Faktum är att hemligheten är att kunna visualisera även de dolda elementen, inte bara att räkna de synliga kuberna, utan även de som inte syns. Det finns de som lyckats visualisera bilden genom sinnet och knäckt den andra som har beväpnat sig med papper och penna och ritat om figuren genom att sätta in de kuber som inte syns.

Om du inte lyckades eller vill veta om du fick det rätta resultatet, finner du det korrekta tillvägagångssättet nedan.

Advertisement
Pexels

Pexels

Först och främst ska du räkna de synliga kuberna, därefter börja fundera och resonera över hur många de dolda kan vara. Så antalet som du ska börja räkna från är 6. Tänk sedan bara att de dolda kuberna är samma antal som de synliga längst ner till vänster. Så antalet kuber som bildar strukturen är 9.

Lyckades du lösa denna logiska quiz?

Advertisement