Det finns en 6:a gömd bland alla 5:or, försök hitta den på bara 10 sekunder

av Titti Carlberg

02 Augusti 2023

Det finns en 6:a gömd bland alla 5:or, försök hitta den på bara 10 sekunder
Advertisement

Det finns många människor som är fascinerade av quiz, vilka uppmuntrar dem till att sitta still och studera en bild utan att röra sig, tills de har kommit fram till lösningen. Entusiaster tar dessa spel som en utmaning, de vill till varje pris bevisa att de kan lösa dem utan hjälp, att förlita sig uteslutande på deras syn eller sin logiska förmåga. De tar dem som en riktig utmaning mot sig själva, men framför allt mot tiden.

Advertisement
Det finns en 6:a gömd bland alla 5:or, försök hitta den på bara 10 sekunder - 1

Så fort dessa entusiaster för quiz stöter på en känner de önskan att hitta lösningen före någon annan. De analyserar varje detalj, försöker ta reda på var det önskade föremålet kan döljas. De tittar och relaterar till bilden, och när det handlar om matematiska frågor beväpnar de sig med upfinningsrikedom för att hitta lösningen, men vid visuella tester är hemligheten bara att titta på bilden och inte låta sig distraheras.

I det här specifika fallet är målet att hitta var siffran som skiljer sig från de andra är gömd. På bilden upprepas siffran 5 347 gånger, och siffran 6 endast en gång. Din uppgift är att ta reda på i vilken position den finns, bara på detta sätt kan du säga att du har ögon som en falk.

Advertisement
Pexels

Pexels

Tio sekunder kan tyckas väldigt få, men istället är det tillräckligt många eftersom detta inte är svårt, du behöver inte fossilisera i tid, utan bara scrolla igenom hela bilden, analysera varje kolumn och varje rad. Du måste ta den här tiden för dig själv, låt dig inte distraheras, analysera bilden och ta reda på var inkräktaren gömmer sig.

Testa dig själv... om du inte kunde hitta 6:an, oroa dig inte, du kommer att få fler möjligheter att testa din syn. Om tiden är ute kan du fortsätta titta på bilden tills du hittar den gömda siffran. Har du däremot valt att ge upp finner du lösningen nedan.

Det finns en 6:a gömd bland alla 5:or, försök hitta den på bara 10 sekunder - 3

Hemligheten är att bläddra igenom hela bilden och titta på den uppifrån och ned, från höger till vänster, tills du kommer fram till lösningen. När 5 och 6 är skrivna med denna karaktär ser de väldigt lika ut och av denna anledning är det inte lätt att identifiera den. Men studera bara bilden noga så ska du se att du klarar det.

Här avslöjar vi lösningen för dig om du inte har hittat siffran.

6:an finns i den tjugofemte kolumnen på tionde raden. Det är väldigt enkelt att hitta den, knepet är att vara uppmärksam.

 

 

Advertisement