Ett visuellt test för riktiga experter: om du hittar 6 stycken Y gömd mellan alla X har du en fenomenal syn

av Titti Carlberg

02 Augusti 2023

Ett visuellt test för riktiga experter: om du hittar 6 stycken Y gömd mellan alla X har du en fenomenal syn
Advertisement

Optiska illusioner är verklig övning för ögonen och sinnet, men oftast är det bara de mest tränade som lyckas hitta den rätta lösningen på kortast möjliga tid. I det här fallet är utmaningen särskilt svår: tidsgränsen är 5 sekunder och det är inte lätt att klara det på så kort tid!

Men med rätt koncentrations- och observationsförmåga är inget omöjligt: allt du behöver göra är att omfamna bilden med din blick och låta dig fångas av den utan att bli distraherad! Om du är redo att sätta dig in i spelet kan du börja nu.

Advertisement
Curioctopus

Curioctopus

Som vi redan nämnt är dessa test inte bara enkla spel, utan också en effektiv metod för att testa dina visuella färdigheter och en fantastisk övning för att hålla ditt sinne elastiskt, aktivt och tränat. Som med allt är övning väsentligt för att finslipa sina färdigheter och gradvis uppnå bättre resultat.

Att förhindra åldrande av kroppen är viktigt, men det är ännu viktigare att fördröja hjärnans åldrande: detta är ett extremt enkelt och praktiskt sätt att göra det på, som samtidigt gör att du roar dig lite och, om du vill, kan du dela utmaningen med vänner: vem av er är snabbast?

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Nu är vi framme vid denna quiz: på en enhetlig bakgrund finns det en lång serie av bokstaven X, vilken ofta används för att indikera okända resultat i matematiska ekvationer. Valet av denna bokstav är inte slumpmässigt, eftersom dess följare döljer ett mysterium som inte avslöjas vid första anblicken: närvaron av en annan bokstav. Denna gång representeras det okända av ett Y, som upprepas sex gånger på bilden.

Tror du inte på det? Innan du läser vidare för att ta reda på var de gömmer sig, kan du ge dig själv chansen att hitta dem. Fem sekunder är en väldigt kort tid och du kanske inte kan hitta alla sex Y, men när tiden är ute kan du ge dig själv några extrasekunder för att hitta resterande.

Om du inte lyckas med bedriften eller gav upp innan du slutförde testet, rulla nedåt för att se lösningen.

Curioctopus

Curioctopus

De sex Y:en finns precis där, mitt i de identiska raderana av X. Nu när de har blivit "upplysta" kommer det att vara en barnlek att se dem i den ursprungliga bilden, men detta var inte ett dugg lätt: likheten mellan bokstäverna är obestridlig och i ett sådant förvirrande sammanhang blir det ännu mer komplxt att se dem.

Hur många Y såg du innan de 5 sekunderna hade gått?

Advertisement