Uppmärksamhetstest: hur många rutor finns det? De är fler än du tror

av Titti Carlberg

03 Augusti 2023

Uppmärksamhetstest: hur många rutor finns det? De är fler än du tror
Advertisement

Människor älskar att testa sin intelligens dagligen, och ett av de snabbaste sätten att göra detta på är att prova frågesporter. Det representerar ett ögonblick av erinran med sig själv, som tar några ögonblick för att isolera sig från omvärlden och bara tillbringa dem för att resonera. Att lösa frågorna är också ett bra sätt att hålla sitt sinne tränat.

Advertisement

Hur många rutor finns det?

Hur många rutor finns det?

Det finns många individer som är passionerade av frågesporter, och de försöker på alla sätt och vis att lösa dem, de funderar på hur de ska uppnå resultatet på kortast möjliga tid. De tar det som en utmaning mot sig själva och tiden. De analyserar hela bilden och studerar noga varje detalj som kan göra det möjligt för dem att komma fram till det rätta svaret.

I det här fallet ska du kunna räkna ut det exakta antalet rutor. Men det finns en tidsgräns, du måste göra det inom 11 sekunder, klarar du det? Slösa inte bort någon tid utan sätt genast igång att testa dig själv.

De spel som upphetsar människor mest är de logiska, eftersom man måste tänka på djupet, flytta på föremål, men framför allt tänka utanför ramarna.

Advertisement
Pexels

Pexels

Det är inte svårt att komma fram till rätt resultat, du behöver bara skärpa blicken och räkna antalet rutor, det kan tyckas vara svårt, men det är det inte, du behöver bara reflektera och tänka att en del rutor kan vara dolda. 

Vissa beväpnar sig med papper och penna, ritar om figuren och försöker på så sätt lösa frågan, andra använder bara sitt minne. Ha inte bråttom, utan ta tid på dig, om du klarar detta inom loppet av 11 sekunder kan du känna dig mer än nöjd.

Om du inte lyckades visar vi dig en bild nedan som kan hjälpa dig lösa problemet. Men titta först på bilden och försök själv komma fram till lösningen.

Lösningen

Lösningen

Det finns 10 rutor i bilden, räkna bara färgerna inuti den föregående figuren, men glöm inte den stora kvadraten som omsluter dem alla

Vissa rutor uppstår från skärningspunkten mellan andra rutor, så låt dig inte luras.

Lyckades du?

Advertisement