Flytta två tändstickor för att få rätt svar på ekvationen

av Titti Carlberg

03 Augusti 2023

Flytta två tändstickor för att få rätt svar på ekvationen
Advertisement

Många av oss älskar att prova på quiz och anledningen till det är enkel, de älskar att testa sig själva, men framför allt det att kunna lösa en fråga ökar självkänslan och gör att man känner sig smartare. Det finns många fans av dessa spel, som så fort de kan kastar sig huvudstupa in i en av dessa huvudbry. Så fort en bild dyker upp framför dem känner de omedelbart ett behov av att isolera sig och bara tänka på ekvationen och försöka lista ut vilka tändstickor de ska flytta för att svaret på ekvationen ska bli det korekta.

Advertisement
Flytta två tändstickor för att få rätt svar på ekvationen - 1

Bilden visar en matematisk ekvation, närmare bestämd addition. Om vi pausar för att studera den kommer vi att upptäcka förekomsten av ett fel, eftersom 4 plus 1 blir 5 och inte 6. Det är just här som vi behöver ditt ingripande, du måste arrangera om två stickor för att säkerställa en korrekt ekvation. Du måste alltså observera bilden och försöka lista ut vilka element som ska flyttas, men framför allt hur du ska få uträkningen att stämma.

Det finns de som vill visa sig överlägsna genom att göra det mentalt och de som å andra sidan beväpnar sig med papper och penna, skriver ner ekvationen och noggrant utvärderar vilka tändstickor som ska flyttas.

Advertisement
Pexels

Pexels

Ta all tid du behöver, det finns ingen gräns. Visst, ju snabbare du löser den desto bättre, men oroa dig inte. Med lugn, utan att låta dig distraheras kommer du att kunna lösa den på några ögonblick. Stress leder ofta till misstag, så allt du behöver göra är att gå långsamt fram och tänka.

När du väl förstår vilka tändstickor du ska flytta är det klart, för det blir automatiskt att infoga dem i de tomma utrymmena för att säkerställa att operationen har lyckats. Det är inte en omöjlig bedrift, var bara uppmärksam.

Om du inte klarade det eller vill vara säker på att du har gjort rätt, nedan finner du den korrekta uträkningen.

Flytta två tändstickor för att få rätt svar på ekvationen - 3

De två tändstickorna som ska flyttas är den vertikala och den horisontella som gör det möjligt att förvandla 4:an till en 1:a. Efter att ha gjort detta är det lätt att förstå var man ska placera dem, det vill säga en av dem ska sättas på ettan för att forma en 7:a och den andra ska läggas i det tomma utrymmet på 6:an så att den blir en 8. 

På detta sätt förvandlas ekvationen helt och går från 1+4=6 till 7+1=8

I det här fallet är resultatet korrekt eftersom genom att addera 7 med 1 får man 8. Hemligheten är att tänka utanför ramarna, fundera på resultatet och lista ut hur man ska uppnå det.

Klarade du detta?

Advertisement