Hittar du talet 280 på mindre än tio sekunder? Endast för de som har ögon som en falk

Titti Carlberg

31 Juli 2023

Hittar du talet 280 på mindre än tio sekunder? Endast för de som har ögon som en falk
Advertisement

Hur klarar du dig på optiska tester? Om du redan har gjort flera av dem kommer du säkerligen inte ha alltför stora svårigheter att hitta lösningen på det vi erbjuder dig här. Annars kan du använda den för att ha lite roligt genom att träna ditt sinne och testa dina visuella färdigheter. Vill du prova?

Advertisement
Curioctopus

Curioctopus

De visuella spelen har erövrat webben tack vare deras underhållningskapacitet som verkligen tilltalar de flesta. Svårighetsgraden kan variera beroende på spelet i fråga, frågan kan vara hur väl dolt ett föremål i bilden är eller vad det är för objekt som ligger gömt. De som är väl bekanta med dessa frågesporter vet hur de ska orientera sig för att hitta svaret, medan nybörjare måste koncentrera sig mer intensivt för att lösa gåtan.

Hur som helst, genom att testa dig själv kommer du att upptäcka vilken nivå din mentala träning befinner sig på och bestämma dig för om du ska insistera att träna eller avstå. Kom bara ihåg att resultatet inte är grundläggande, eftersom det alltid kan förbättras. Det som betyder något är att kunna ha roligt. Nu är detta klargjort och vi kan gå vidare till spelet. Vad är det som ska göras och inom vilken tidsgräns?

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Som du kan se passerar en nästan obegränsad sekvens av identiska siffror framför dig: det är en serie av talet 208, som sticker ut i nyanser av vitt på en mörkblå bakgrund, och gör sig tydligt synliga. Allt du behöver göra är att kunna identifiera det talet som särskiljer sig från alla de andra, som avviker från siffrorna med en detalj: åttan och nollan har bytt plats, så inkräktaren vi söker är talet 280.

Men var uppmärksam: för att vinna den här utmaningen måste du klara det inom tio sekunder. Den tillgängliga tiden är kort och du kommer att behöva använda all din observations-, koncentrations- och visuella förmåga.

När tiden är ute kan du välja mellan att prova ytterligare några sekunder eller rulla ned för att få reda på var talet i fråga gömmer sig.

Curioctopus

Curioctopus

Här är svaret: det annorlunda talet finns i den tredje kolumnen från vänster, på 3:e raden. Om du lyckades hitta det inom några sekunder: grattis, du har en blick som en falk! Om du däremot behövde lite extratid, betyder det bara att du måste öva dig lite mer. Genom att fortsätta träna, kommer du att lyckas bättre på nästa test!

Gillade du detta visuella test? Hur många sekunder tog det för dig att lösa frågan?

Advertisement