Hitta inkräktaren: ta reda på var talet är som skiljer sig från de andra inom 10 sekunder

av Titti Carlberg

02 Augusti 2023

Hitta inkräktaren: ta reda på var talet är som skiljer sig från de andra inom 10 sekunder
Advertisement

Att testa sig sjäv är en grundläggande aspekt i livet. Vi tar oss alla an nya utmaningar varje dag, men det är framför allt många som gillar att göra det med quiz, som inte är något annat än en utmaning mot dem själva. Ett sätt att öka sin självkänsla och känna sig smart. Så fort de ser en gåta slösar entusiasterna ingen tid, de läser omedelbart in leveransen och försöker lösa den så fort som möjligt, de vill känna sig bäst. 

De som genomför dessa tester tar dem som en verklig utmaning mot sig själva och tiden. När det kommer till matematiska frågor beväpnar de sig med uppfinningsrikedom för att komma fram till rätt svar, men i fallet med visuella tester är hemligheten bara att titta på bilden och inte låta sig distraheras.

Ser du inkräktaren?

Advertisement
Hitta inkräktaren: ta reda på var talet är som skiljer sig från de andra inom 10 sekunder - 1

På bilden upprepas samma tal utom i ett fall. Faktum är att bland alla 363 döljer det sig ett annat tal. Uppgiften för dem som bestämmer sig för att försöka sig på spelet är att identifiera och hitta platsen där inkräktaren har gömt sig.

De som genomför dessa tester tar dem som en verklig utmaning mot sig själva och tiden. När det gäller matematiska frågor beväpnar de sig med uppfinningsrikedom för att komma fram till det rätta svaret, men i fallet med visuella tester är hemligheten att studera bilden och inte låta sig distraheras

Den som ser bilden börjar med att noggrant studera den, tittar från höger till vänster, uppifrån och ned, granskar varje enskild siffra, och vill lyckas ta reda på var siffran gömmer sig inom den tidsgräns som krävs.

Advertisement
Pexels

Pexels

På bilden upprepas talet 363 395 gånger, någonstans finns det en siffra som inte är densamma som de andra, och det är upp till dig att identifiera talet. Bilden är uppdelad i 18 rader och 22 kolumner, du måste välja vilken metod du ska använda för att analysera den, för det är endast med stor uppmärksamhet du kan nå målet. Du har bara 10 sekunder på dig, så låt dig inte distraheras. Hemligheten är att följa raderna eller kolumnerna, och inte bara slänga en snabb blick på bilden.

Lyckades du hitta talet som gömde sig blan alla 363? Om du inte klarade det visar vi dig resultatet nedan.

Hitta inkräktaren: ta reda på var talet är som skiljer sig från de andra inom 10 sekunder - 3

Talet du skulle spåra upp var 366, och det finns i artonde kolumnen och sjunde raden. Det enda sättet att hitta det var att noggrant studera bilden från höger till vänster, utan att bli distraherad, eftersom det är lätt hänt att man förväxlar 6 med 3, och om du inte är uppmärksam riskerar du att blicka förbi siffran du letar efter utan att inse det.

Om man i logiska tester måste resonera, reduceras tankegången här till ett minimum, man behöver bara koncentrera sig och studera de många siffrorna.

Advertisement