Bevisa att du har en exceptionell syn: hitta talet 288 inom 15 sekunder

av Titti Carlberg

30 Juli 2023

Bevisa att du har en exceptionell syn: hitta talet 288 inom 15 sekunder
Advertisement

Det finns många människor som älskar att utmana sig själva med frågesporter, att ge rätt svar får dem att känna sig väldigt smarta. Så fort entusiasterna ser en gåta slösar de ingen tid, de läser in leveransen och försöker lösa den så snabbt som möjligt, de vill helt enkelt känna sig som världens mest intelligenta. De tar bilden, studerar den noga och analyserar varje detalj. De som genomför dessa tester tar dem som en verklig utmaning mot sig själva och tiden.

När det kommer till matematiska frågor beväpnar de sig med uppfinningsrikedom för att hitta det rätta svaret, men i fallet med visuella tester är hemligheten bara att titta noga på bilden och inte låta sig distraheras.

Varför inte testa dig själv och bevisa att du har en exceptionell syn: hitta talet 288 inom 15 sekunder.

Advertisement
Bevisa att du har en exceptionell syn: hitta talet 288 inom 15 sekunder - 1

På bilden i fråga finns det ett mängd upprepande siffror, det är talet 238. Det finns 13 rader och 15 kolumner, totalt 195 siffror. Bland dessa gömmer sig dock en inkräktare, det vill säga talet 288. Svårigheten ligger just i likheten mellan 3 och 8, eftersom de är väldigt lika siffror som gör det svårt att urskilja dem. Men ta det lugnt, sätt dig bekvämt. Ta 10 sekunder bara för dig själv och titta på varje enskild detalj så ska du se att du kommer fram till det rätta svaret.

Advertisement
Pexels

Pexels

Knepet för att komma fram till rätt svar är att analysera bilden från höger till vänster, uppifrån och ned. Gå igenom alla kolumner utan att låta sig distraheras. Titta bara noga på varje siffra, att blanda ihop 8:an med 3:an är väldigt lätt. Svep inte blicken hastigt över bilden, utan studera varje rad, bara på detta sätt kan du vara säker på att hitta lösningen.

Om du inte lyckas hitta inkräktaren är det inget att oroa sig över, vi ger dig svaret nedan

Bevisa att du har en exceptionell syn: hitta talet 288 inom 15 sekunder - 3

Det är inte lätt, man måste granska nästan hela bilden, komma till tolfte kolumnen och tionde raden. En sak som kunde ha varit förvirrande är inte bara likheten mellan siffrorna. Färgen på siffrorna och bakgrunden har samma nyans, vilket kan lura ens sinne, men det räcker med att koncentrera sig för att uppnå resultat.

Lyckades du spåra upp inkräktaren?

Advertisement