Visuell test: försök hitta draken som särskiljer sig från de andra inom 10 sekunder

av Titti Carlberg

30 Juli 2023

Visuell test: försök hitta draken som särskiljer sig från de andra inom 10 sekunder
Advertisement

Huvudbry kan ha många olika former och framställningar, men de har alla ett gemensamt mål: att testa syn och koncentrationsförmågan hos de som deltar, utmana dem att finna lösningen på mycket kort tid. Optiska tester kan inbjuda dig att identifiera ett dolt föremål i ett förvirrande sammanhang på några sekunder, eller att hitta en bokstav mitt i en sekvens av siffror, eller till och med att hitta en liknande siffra bland en massa andra. Kort sagt, möjligheterna är oändliga, men de är alla roliga och de syftar till att upptäcka hur tränat ditt sinne är.

Om du vill prova på testet vi erbjuder är allt du behöver göra att observera bilden och skärpa din blick. Är du redo? Kör!

Advertisement
Curioctopus

Curioctopus

Innan du startar tidtagaruret, låt oss förklara vad detta test går ut på: målet är att kunna hitta figuren som särskiljer sig från de andra i sekvensen av symboler som alla ser ut att vara likadana. Som du kan se är det en serie drakar i en blå nyans: de ser alla ut som tvillingar, men en av dem skiljer sig från de andra.

Hur? En av dem har en egenhet som utmärker den, men det är inte formen: det som skiljer den från de andra är färgen. Var dock försiktig! Det är inte så enkelt som det verkar. Endast en detalj har en annan nyans, så det blir inte lätt att se den inom den fastställda tiden, som bara är tio sekunder.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Du kan starta tidtagaruret nu, spela ensam eller dela utmaningen med någon annan för att tävla: naturligtvis, när de tio sekunderna har gått, kan du ta dig den tid du behöver för att upptäcka lösningen på frågan.

För att kunna hitta den annorlunda figuren måste du fokusera på detaljerna, ägna den största uppmärksamheten åt dem, men omfamna bilden som helhet: i själva verket kan det att observera en drake i taget få dig att slösa tid, medan en global och bred vision kommer att underlätta allt, du får på det sättet fram den olikfärgade draken lättare från sammanhanget.

När du vill kan du svepa ned för att få reda på var den olikfärgade symbolen gömmer sig.

Curioctopus

Curioctopus

Hittad! Draken med den ljusare "nosen", med en blå färg som är ljusare än de andra, finns precis där, i sjätte kolumnen från vänster, på 4:e raden. Lyckades du spåra den, behövde du hjälp eller lite extra tid för att lyckas?

I vilket fall som helst är det viktiga att du gillade denna optiska utmaning!

Advertisement