Kan du korrigera denna matematiska operation genom att bara flytta två tändstickor? Utmana dig själv

av Titti Carlberg

28 Juli 2023

Kan du korrigera denna matematiska operation genom att bara flytta två tändstickor? Utmana dig själv
Advertisement

Matematiska utmaningar får många individer att testa sig själva. Frågesporter håller sinnet tränat, varför många, så fort de ser en, omedelbart bestämmer sig för att försöka lösa problemet. De slösar ingen tid, de läser in leveransen och försöker på kortast möjliga tid att komma fram till det rätta svaret. Alla hoppas på att vara snabbast och att få visa upp sina färdigheter, men det är ingen brådska, man måste låta det ta den nödvändiga tiden

I det här fallet är det en matematisk operation som ska lösas, genom att flytta två tändstickor ska du skapa en korrekt ekvation. Är du kapabel att göra det på mindre än trettio sekunder, utmana dig själv... Ta reda på om du är ett geni.

Advertisement
Kan du korrigera denna matematiska operation genom att bara flytta två tändstickor? Utmana dig själv - 1

Det finns en matematisk operation på bilden, närmare bestämt en subtraktion. Synd dock att den visar fel resultat. Faktum är att syftet med denna fråga är att hitta rätt resultat genom att flytta två av tändstickorna, om 0 subtraheras från 7 skulle resultatet aldrig kunna bli 6, av denna anledning är det nödvändigt att hitta alternativa sätt för att få det korrekta svaret. Vissa försöker mentalt till en början att komma på vilka som behöver flyttas och sedan vilka eller vilken siffra som ska bildas så att uträkningen blir rätt, medan andra försöker med papper och penna.

Advertisement
Pexels

Pexels

För att lösa ekvasionen är det inte nödvändigt att vara matematiker, det räcker om du lär dig tänka utanför ramarna, inte bara stanna upp och fundera på hur du ska ändra siffrorna så att du får det rätta resultatet, utan förstå var du ska placera tändstickorna. Ha inte bråttom, 30 sekunder räcker gott och väl, men om du inte lyckas kan du ta dig ett par extrasekunder.

Men om du trots det inte kom fram till lösningen, frukta inte, nedan visar vi dig resultatet. Du kommer få fler möjligheter att testa dig själv.

Kan du korrigera denna matematiska operation genom att bara flytta två tändstickor? Utmana dig själv - 3

Knepet är att förvandla ensiffriga tal till tvåsiffriga. Genom att ta bort de två horiontella tändstickorna i nollan bildar du en elva och sedan är det bara att lägga dessa två tänsdstickor framför sjuan för att bilda talet 17. På detta sätt blir operationen 17-11=6. Det korrekta svaret.

Stanna inte bara vid det du ser, ibland kan ett problem lösas genom att man ändrar perspektiv.

Klarade du lösa detta?

Advertisement