Om du kan förvandla dessa 3 tändstickor till en "6" utan att bryta sönder dem är du ett geni

av Titti Carlberg

31 Juli 2023

Om du kan förvandla dessa 3 tändstickor till en "6" utan att bryta sönder dem är du ett geni
Advertisement

Det finns många människor som är fascinerade av logiska spel, de stannar upp när de ställs inför ett gissningsspel och gör allt för att hitta den rätta lösningen. Anledningen till att så många individer gillar dem är för att de pressar dem att testa sig själva, det blir en utmaning mot dem själva och tiden. När dessa entusiaster har en bild framför ögonen slösar de ingen tid, utan läser omedelbart in den och sätter genast igång med att försöka lösa frågan.

Kan du förvandla dessa 3 tändstickor till en 6:a utan att bryta sönder dem? Om du lyckas kan du betrakta dig själv som ett riktigt logiskt geni. Ta dig tid och utmana dig själv...

Advertisement
Om du kan förvandla dessa 3 tändstickor till en "6" utan att bryta sönder dem är du ett geni - 1

Detta är ett spel som går ut på skicklighet och uppfinningsrikedom. Det är inte lätt, du kan tillbringa flera timmar att titta på bilden, utan att komma fram till det rätta svaret.
På bilden finns tre tändstickor, ordnade på ett litet avstånd från varandra. Om man tittar på dem så här verkar det omöjligt att få dem att bli 6, men det finns faktiskt en lösning, du behöver bara analysera alla detaljer. Hemligheten är att tänka utanför ramarna, inte fastna vid det uppenbara utan noggrant läsa leveransen och fundera på hur du ska övervinna hindret.

Advertisement
Pexels

Pexels

I det här fallet måste man koncentrera sig på bilden, analysera den noga och tänka. Det finns de som, för bekvämlighetens skull, använder papper och penna för att rita bilden, spåra linjer som kan vara till hjälp för att hitta rätt svar, och det finns de som föredrar att göra allt mentalt, att helt bryta ner och komponera om bilden. 

Genom att lösa dessa tester kan du hålla dig aktiv, men också träna dina logiska färdigheter. Den som lyckas hitta lösningen på detta test kan faktiskt betrakta sig själv som en mycket logisk och intelligent människa.

För att lösa detta test, ta dig tid, fortsätt lugnt att studera bilden, om du inte klarar det eller vill veta om du har rätt svar, finner du lösningen nedan.

Om du kan förvandla dessa 3 tändstickor till en "6" utan att bryta sönder dem är du ett geni - 3

För att hitta lösningen är det bara logiskt tänkande som kan hjälpa dig. Leveransen vill att du ska skapa talet 6 av dessa 3 tändstickor, utan att bryta sönder dem, det verkar omöjligt, vilket stämmer. Faktum är att lösningen inte ligger i att multiplicera dem, utan att förena dem till romerska siffror för 6:an, det vill säga VI.

Man kommer inte på svaret direkt, eftersom det första man brukar tänka på är att lägga till tändstickor för att få den mängd som krävs. Endast ett fåtal förstår hur man skapar siffran 6 av dessa tre tändstickor.

Klarade du detta test.

Advertisement