Ser du djuret som är olik de andra i bilden på mindre än 10 sekunder?

av Titti Carlberg

18 Juli 2023

Ser du djuret som är olik de andra i bilden på mindre än 10 sekunder?
Advertisement

Gåtor av typen "skärp din blick" har alltid fascinerat både unga och gamla människor. Faktum är att de finns inom räckhåll för alla, eftersom matematiska färdigheter som först kan läras med studier inte är nödvändiga. För att finna lösningen på denna typ av spel är det bara nödvändigt att skärpa blicken och inte låta sig distraheras av de många upprepande figurerna.

I denna utmaning som består av lejon finns det en som skiljer sig från de andra. Lyckas du se den?

Advertisement
Curioctopus

Curioctopus

När du får syn på en utmaning som denna är din första tanke: "Lätt! Det måste finnas någonstans!", men efter att du börjat flytta blicken över hela bilden blir dina tankar mer förvirrade. På vilket sätt är djuret i fråga annorlunda mot de andra?

I ansiktsuttrycket? I storlek? Eller i något annat element? Din blick måste förbli vaksamt och studera varje minsta detalj.

Advertisement
Ser du djuret som är olik de andra i bilden på mindre än 10 sekunder? - 2

Vissa använder knep för att lösa dessa gåtor: när blicken fokuserar för mycket på de minsta detaljerna tappar man koncentrationen vilket förhindrar en snabb lösning.
Så visst, var uppmärksam på detaljerna, men utan att förlora den globala visionen. Faktum är att ögat lätt kan identifiera skillnaderna mellan uppenbarligen identiska figurer även med bibehållen allmän syn.

Spelet väntar fortfarande på ett svar: har du hittat lejonet som inte är identisk de andra?

pixabay

pixabay

Om du har kommit så här långt beror det på att du verkligen inte har lyckats hitta lejonet i fråga. Eller så var du väldigt bra på att hitta det snabbt, men vill försäkra dig om att din gissning är rätt.

På bilden som vi har föreslagit finns det ett lejon som skiljer sig från de andra i en egenskap, det vill säga dess man. Precis som i naturen kan lejon ha olika nyanser av färger i manen, från väldigt mörkt till väldigt ljust. Lejonet i fråga har en man som är mycket ljusare än de andras.

Dess position är följande: tionde positionen i tredje raden. Ser du den? Gå tillbaka till bilden för att identifiera den utan tvekan.

Advertisement