Kan du säga hur många rutor det finns i bilden? Detta är ett riktigt huvudbry

Titti Carlberg

17 Juli 2023

Kan du säga hur många rutor det finns i bilden? Detta är ett riktigt huvudbry
Advertisement

Gåtor har fascinerat mänskligheten sedan urminnes tider. Det är spel där man måste tänka logiskt och med uppfinningsrikedom vilka utmanar ditt sinne och bjuder in dig att finna kreativa lösningar. En av de mer svåra typerna av gåtor handlar om att hitta och räkna geometriska figurer i en bild. I synnerhet har det fyrkantiga pusslet blivit populärt på grund av dess rena komplexitet.

Kan du säga hur många kvadrater det finns i figuren?

Advertisement

Gåta: utmaning för sinnet

Gåta: utmaning för sinnet

Curioctopus

Gåtor är ett roligt sätt att testa våra kognitiva färdigheter. De går utöver rent akademiska färdigheter och kräver kreativ intuition och lateralt tänkade. De finns ofta i olika kulturer och kan hittas i gamla texter, sagor eller muntlig tradition.

Gåtor stimulerar vår hjärna och uppmuntrar oss att tänka utanför ramarna och leta efter innovativa lösningar. De tvingar oss att överväga olika perspektiv och analysera tillgänglig information på djupet. Att lösa en gåta framgångsrikt ger en känsla av tillfredsställelse.

Den vi föreslår här är en utmärkt utmaning för sinnet: uppenbarligen enkel, du kommer förstå dess komplexitet så snart du försöker räkna kvadraterna.

Advertisement

Vikten av att tänka logiskt när man ska lösa en gåta

Vikten av att tänka logiskt när man ska lösa en gåta

pixabay.com

Logik är ett nyckelelement när man ska lösa gåtor. Det krävs användning av deduktiva resonemang, vilket innebär att man analyserar den information som tillhandahålls och tillämpar regler eller principer för att komma fram till en slutsats. Förmågan att extrahera relevant information, organisera den på ett konsekvent sätt och dra korrekta slutsatser är avgörande för att lösa gåtor.

Dessutom hjälper logik till att du undviker falska ledtrådar och distraktioner, vilket gör att du kan fokusera på problemets kärna. När det gäller huvudbry som är baserade på att räkna kvadrater är det viktigt att noggrant analysera bildens detaljer och använda logik för att avgöra vilka element som utgör kvadrater och vilka som inte gör det.

Hur många kvadrater lyckades du se? Om du nu spänt väntar på lösningen, hittar du den nedan.

 

Gåtan med kvadrater: en övning i visuell logik

Gåtan med kvadrater: en övning i visuell logik

pixabay

Gissningsspelet med kvadrater är en visuell utmaning som kräver att individer räknar hur många kvadrater som finns i en bild. Det kan verka som en enkel uppgift vid första anblicken men det kan faktiskt visa sig vara en väldigt utmanande huvudbry.

Du har förmodligen sett ett visst antal rutor, vilka du tycker är rätt. Men har du verkligen rätt? Det är dags att du får lösningen. Antalet rutor i bilden är 40!

Kom du nära detta antal eller kom du fram till det rätta på en gång?

Advertisement