Vilket är det högsta tal du kan få genom att flytta 2 tändstickor?

Titti Carlberg

14 Juli 2023

Vilket är det högsta tal du kan få genom att flytta 2 tändstickor?
Advertisement

Många människor är passionerade av pussel och spel, eftersom de representerar en verklig utmaning. Det finns många individer som älskar matematik och gåtor, och i det här fallet finns det en förening av dessa två element. Så fort fansen ser denna fråga framför sig kan de inte låta bli att kasta sig huvudstupa in i den, för att försöka lösa den. 

Lyckas du finna det högsta talet som kan bildas genom att bara och uteslutande flytta 2 tändstickorDet är en svår bedrift som endast ett fåtal personer klarar. Lyckas du lösa detta? Utmana dig själv...

Advertisement

Hitta högsta möjliga tal genom att flytta 2 tändstickor

Hitta högsta möjliga tal genom att flytta 2 tändstickor

Dessa utmaningar är lämpliga för att förstå sina gränser, eftersom man engagerar sig och sätter sin förmåga att resonera på prov.

I det här fallet finns det 18 tändstickor som har arrangerats för att bilda talet 508. Men om man flyttar två av tändstickorna till en annan plats kan man bilda ett annat tal. Utmaningen ligger i att kunna bilda högsta möjliga tal.

Advertisement
Pexels

Pexels

I denna utmaning existerar det ingen tidsgräns, det räcker med att lösa den. Om man tänker utanför boxen är det lätt att komma fram till resultatet.

Om du, oavsett hur mycket du försökte, inte lyckades komma fram till det högsta möjliga talet: här är lösningen.

Lösningen

Lösningen

Om man observerar bilden med lösningen kan man bli ganska förvirrad, eftersom de flyttade tändstickorna inte verkar vara 2 utan 4, men hur är det då möjligt att komma fram till det talet
Faktum är att det är ganska lätt, tänk bara utanför ramarna: det högsta möjliga talet som kan bildas är 81151.

Tricket är att inte bara begränsa sig till 3 siffror.
Vänd bara på "0" till två "1" och använd båda tändstickorna för att skapa en "1" före 5 (som ger 15118). Nu är det nödvändigt att vända allt för att skapa talet: 81151.

Klarade du lösa det?

Advertisement