Utmaningen som har förbryllat många människor, lyckas du finna lösningen?

av Titti Carlberg

13 Juli 2023

Utmaningen som har förbryllat många människor, lyckas du finna lösningen?
Advertisement

Många människor fascineras dagligen av olika huvudbry, eftersom de är spel som låter dig se hur höga dina intellektuella förmågor är, men framför allt tjänar de till att hålla ditt sinne tränat. Alla de som är passionerade av gissningstävlingar uppfattar dessa frågesporter som riktiga utmaningar mot sig själva och tiden. Målet är faktiskt inte så mycket att komma på att lösa dem, utan att göra det så snabbt som möjligt. Så fort de får syn på en bild läser de genast in den och sätter igång tankeverksamheten. Vissa, för att inte missa någon passage, beväpnar sig med papper och penna, medan andra försöker använda endast och uteslutande minnet.

Det är bara att försöka fundera ut den rätta siffran, sedan är du klar. När du har de rätta siffrorna är det bara att byta ut dem mot figurerna på bilden och utföra operationen. Det finns dock de som gör misstag i sin brådska, men man får inte ha för bråttom utan man måste utföra alla beräkningar mycket noggrant.

Det skulle vara mycket lättare att utföra operationen med endast de tillgängliga siffrorna. Kan du lösa följande fråga på bara 10 sekunder, endast ett fåtal personer har lyckats få det rätta resultatet. Utmana dig själv...

Advertisement
Utmaningen som har förbryllat många människor, lyckas du finna lösningen? - 1

Många människor, tagna av viljan att hitta rätt resultat så snabbt som möjligt och bevisa att de är bra, gör slarviga misstag och räknar fel.Du behöver inte ha bråttom, du måste gå långsamt framåt och lösa rad för rad. I dessa ekvationer är det viktigt att associera figuren med ett tal. Det är obligatoriskt att öva sig på att praktisera huvudräkning.

Advertisement
Pexels

Pexels

Efter att ha löst den första raden får du inte gå direkt till nästa rad, utan till den tredje, eftersom det endast är på det sättet som du kan hitta värdet på citronen och följaktligen apelsinens. Nu är det bara att byta ut figurerna mot siffrorna. 
Lyckades du?

Om du inte lyckades lösa operationen, oroa dig inte, vi visar dig resultatet nedan.

Utmaningen som har förbryllat många människor, lyckas du finna lösningen? - 3

Därför räcker det med att följa ekvationens ordning att hitta värdet på jordgubben vilket är 7 och sedan härifrån räcker det med att finna värdet på citronen, vilket är 4. Slutligen är det lätt att finna värdet på apelsinen, vilket det också är 4. Sedan är det bara att byta ut figurerna mot siffrorna och utföra beräkningen, vilken är: 4x3+7=19.

Kom du fram till rätt resultat?

Advertisement