Förpackningar som sviker förväntningarna: 16 bilder som visar skillnaden mellan förväntningar och verklighet

av Titti Carlberg

04 Oktober 2022

Förpackningar som sviker förväntningarna: 16 bilder som visar skillnaden mellan förväntningar och verklighet
Advertisement

En av de mest grundläggande aspekterna när det gäller marknadsföring är förpackningen. Bara genom att se på en förpackning ska den locka till att köpa produkten, få det att vattnas i munnen och föreställa sig själv njutandes av godbiten. När det gäller kläder bör ett plagg inspirera dig endast om du föreställer dig klädd i det. 
Det är dock synd att verkligheten ofta sviker förväntningarna på ett drastiskt sätt. Du tror att du köper en sak och istället har du fått en annan. Du kanske föreställer dig att du tar en tugga av en croissant full med marmelad, men så upptäcker du att du bara har köpt några väldigt trista halvtomma croissanter...

Nedan har vi samlat 16 bilder på förpackningar som en gång öppnade har svikit förväntningarna. Har det aldrig hänt dig?

Advertisement

1. Kakor

1. Kakor

GuyAwesom_e/Reddit

Bilden på förpackningen visar en leende kaka, men när du öppnar kartongen och tar fram en kaka så ser den närmast livrädd ut och har dessutom en annan form. Kakan på bilden är en perfekt jämn cirkel, medan den verkliga kakan inte har någon som helst geometrisk form.

Advertisement

2. Vegetarisk pizza

2. Vegetarisk pizza

DecypherSlo/Reddit

När man öppnar den förväntar man sig att se den full med ingredienser, men tyvärr så är dess yta bara täckt av några få färger.

3. Regnbågstårta

3. Regnbågstårta

kainegus/Reddit

Det sägs att regnbågens färger är sju, men i det här fallet är det bara en: vit. Vem som än köper den här tårtan frågar sig om det har blivit något fel eller om tårtan faktiskt ska se ut såhär.

4. Flaskor

4. Flaskor

Aranguenazk/Reddit

Det är inte svårt att föreställa sig besvikelsen som personen, som tror att den har gjort ett kap, känner när den upptäcker att den större flaskan är tonic water.

5. Filten

5. Filten

Over_Extent_7377/Reddit

Enligt vad det stod på förpackningen så skulle detta vara en varm filt. Sanningen är dock en annan, filten är inget annat än hoptrasslade garnbitar.

Advertisement

6. Pokemon

6. Pokemon

Reddit

Barnet trodde att han hade köpt ett Pokemon-kramdjur, Ditto för att vara exakt, en varelse som är i grad att byta skepnader, i det här fallet verkar den ha förvandlats till en rengöringstrasa

7. Skärbräda

7. Skärbräda

TemporarySouthern373/Reddit

Det skulle vara en designad skärbräda, istället ser det ut som en målares bord, som har lagts på bänken av misstag.

Advertisement

8. Smörgås

8. Smörgås

currishTrader/Reddit

De har lagt all skinka överst i smörgåsen, där förpackningen är genomskinlig för att det ska se ut som om den är rik på pålägg, synd bara att man upptäcker sanningen så fort man öppnar den.

9. Paprika

9. Paprika

PurplePanda3501/Reddit

Det finns ingen paprika. På förpackningen kan man se en myriad av färger, men när man väl har hällt ut allt i en stekpanna ser man bara potatistärningar.

Advertisement

10. Hämtmat

10. Hämtmat

AspieCat92/Reddit

Även när man beställer hem mat kan man få sig en överraskning. Du ser en bild av en maträtt som är full av färgglada ingredienser, men när du sedan fått hem maträtten är den helt annorlunda mot det du hade beställt.

11. Korvkex

11. Korvkex

zippyboy/Reddit

Även om det är kex med korv och bilden på förpackningen verkar föreställa chokladkex, är verkligheten en annan eftersom det ser ut som minihamburgare.

Advertisement

12. Duschtvål

12. Duschtvål

u_gr3y/Reddit

Den som köper en duschtvål hoppas naturligtvis på att flaskan är full, men i det här fallet är den inte det.

13. Ostbitar

13. Ostbitar

VanitaBaxley/Reddit

När man äter bitar av ost, hoppas man att de ska vara knapriga på utsidan och mjuka på insidan, fulla av trådig mozzarella. I det här fallet var förväntningarna väldigt annorlunda mot verkligheten.

Advertisement

14. Koppen

14. Koppen

RachellArd/Reddit

Förhoppningen var att få en kopp där värmen från drycken skulle få en lampa att tändas på utsidan, synd bara att det kom en annan produkt.

15. Salamipizza

15. Salamipizza

Reddit

Förpackningen inbjuder dig att äta en pizza, problemet är bara att man förväntar sig den full av salami, men det låg bara 3 bitar på den: de som syns genom plasten.

Advertisement

16. Kobe kött

16. Kobe kött

rawghi/Reddit

Kobe kött är väldigt värdefullt, så förhoppningen att man får en stor bit av det är hög, synd bara att det bara ser ut att vara en stor bit i förpackningen när det bara är två små bitar i den.

Vilken av bilderna imponerade mest på dig?

Advertisement