En enorm skog har upptäckts i en klyfta i marken: "det kan finnas arter som aldrig tidigare har setts" - Curioctopus.se
x
En enorm skog har upptäckts i en klyfta…
18 av de mest bisarra och fula skyltdockor som kunder har fotograferat i butiker En flicka föds med ett sällsynt födelsemärke i ansiktet, mamman visar kort på henne för att dela med sig av flickans unika skönhet

En enorm skog har upptäckts i en klyfta i marken: "det kan finnas arter som aldrig tidigare har setts"

22 Maj 2022 • Av Titti Carlberg
4.848
Advertisement

Vad är det som gör vissa upptäckter otroliga och anmärkningsvärda? Förmodligen det faktum att det handlar om föremål, platser och situationer som ingen förväntat sig att hitta på en viss plats, precis som i fallet med den skog vi ska berätta om.

En plats som lämnade forskarna, som hade turen att vara de första som såg den, och som omedelbart har fått folk att prata om den över hela världen. Genom att utforska ett kinesiskt slukhål kom forskare i kontakt med en sorts dold och helt oväntad "värld" djupt nere i marken. En riktig mikrokosm med månghundraårig växtlighet och, enligt vad de har rapporterat, kanske av arter som aldrig tidigare har upptäckts.

Är du redo att ta en resa till denna spektakulära plats?


Har du aldrig undrat över vad som gömmer sig i djupet av marken, kanske i klyftor och outforskade grottor? Om du svarar ja på den frågan, kommer du säkert att fascineras av denna upptäckt som ägde rum i regionen Guangxi Zhuang i Kina. Genom att utforska ett område fullt av grottor, sprickor och slukhål hittade forskare något som vi kan definiera, utan att överdriva, ingångarna till verkliga underjordiska världar.

Och vad fanns där under, inuti ett gigantiskt slukhål på cirka 150 meter

Den största överraskningen var att de kom i kontakt med en spektakulär skog, med träd och gamla växter, bland vilka, som nämnts, några aldrig observerats och katalogiserats tidigare. Det räcker med att ta en titt på bilderna, som har delats på sociala medier av forskarna, för att förstå det magiska med platsen.

"Jag är inte förvånad över att det finns arter i dessa grottor som aldrig tidigare har beskrivits av vetenskapen förrän nu", säger Chen Lixin, som ledde expeditionen. Ord, som upprepades av George Veni, verkställande direktör för National Cave and Karst Research Institute, som fokuserade på särdragen hos dessa karstformationer som finns i Kina. "Här kan karst vara visuellt spektakulärt - säger han - med enorma slukhål och smala ingångar som leder till gigantiska grottor".

Några av träden som finns i denna mystiska och fascinerande dolda skog når 40 meter i höjd och i dess djup finns det också ett vattenfall. Element som gör att allt liknar en riktig sagomiljö. Enligt vad forskare, i södra Kina har sagt, kan det finnas andra platser som liknar denna, redo att förvåna den vetenskapliga världen och bortom.

Underbar, eller hur?

Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack