Surrealistiskt: 13 foton av en konstnär som skapar visuellt innehåll i sitt garage med kameran

av Titti Carlberg

10 April 2022

Surrealistiskt: 13 foton av en konstnär som skapar visuellt innehåll i sitt garage med kameran
Advertisement

Fotografering är en form av konst som har kraften att stoppa tiden: tack vare bilderna kan varje ögonblick enkelt fångas och ramas in, bli kvar för alltid i minnesarkivet och kan återupplevas och observeras. Olika fotografiska tekniker har utvecklats över tid, liksom verktygen: med smartphones, till exempel, kan du ta bilder när som helst. Och stilen? Med Photoshop är det möjligt att retuschera bilderna efter behag, eller ändra dem med skickliga ljusspel och tillgängliga material.

John S. Dykstra är en konstnär som brinner för surrealistisk fotografering, som han skapar genom att använda rekvisita som han har i ett litet garage i Michigan utan att behöva ta till fotoredigering.

Vi visar dig 13 av hans vackraste verk.

via Instagram

Advertisement

1. Hemlängtan

"Hemlängtan. För den som inte känner sig hemma, för dem som är för annorlunda för att anpassa sig, som känner sig som främlingar. De som vill känna kontakt men har blivit tvungna att stiga åt sidan, de som känner sig obekväma när de vistas bland mycket folk, även bland vänner och familj."

Advertisement

2. Minnen

"Livets minnen. Ett prov med Meryl Waldo."

3. Bearbetning

"Rulla framåt för att se bearbetningen."

4. Riktigt lyse

"Jag funderar på kraften hos fosforescerande färger i mina fotoset. Vad som händer när illusionerna avger sitt eget ljus?".

5. Moiré-effekt

"Experiment med moiréeffekten, ett optiskt interferensmönster skapat med tyger."

Advertisement

Experiment med en glasskiva

"Här är testbilden från det senaste experimentet. Om du har missat min berättelse, här är en takeaway: jag använder en glasskiva att rita på och sedan lägger jag över bilder runt mitt motiv. Det är en riktigt cool teknik som jag inte hade provat tidigare, men som öppnar en ny väg av möjligheter,"

7. Actionthriller

 "@_reuko besökte studion en kväll och resultatet ser ut som en actionthriller film med en snowboardmördare."

Advertisement

8. Midwest

 Utanför garaget. "Jag har precis skapat ett album som heter 'Somewhere,Anywhere', en portfölj med en handfull fotografier som jag har knäppt i hela Midwest de senaste tio åren."

9. Abstrakt fotografi

 "Porträtt på den underbara @battleware som mitt fotoset ursprungligen var avsett för."

Advertisement

10. Drömma

 "Jag vet att, ibland, kan våra drömmar verka avlägsna; eftersom samlingen av drömmar till en början är lätt men sedan börjar den kännas tung. Jag vet att livet kan kännas som en fullständig motsägelse, men är det inte osannolikheterna som gör livet så speciellt? Jag känner till delen där jag bara släpper taget, medan hjärtat viskar allt du ville ha utan att kunna flyga. Jag vet vad det innebär att vara bunden till månen, och att drömma om att släppa taget, att önska att man slutar att önska."

11. Visioner

 "Visioner av ett annat liv."

Advertisement

12. Drömtillstånd

13. Självporträtt

 "Självporträtt, experimenterad med blandad ljussättning."

Vad tycker du om dessa surrealistiska fotografier?

Advertisement