En gigantisk orm kramar sig runt en skåpbil och väcker panik: den skrämmande videon på webben

av Titti Carlberg

08 Februari 2022

En gigantisk orm kramar sig runt en skåpbil och väcker panik: den skrämmande videon på webben
Advertisement

Hur mycket underliga saker ser vi egentligen på på webben? Faktiskt väldigt mycket, så nedsänkta som vi är i den digitala kommunikationens och sociala nätverkens tid. Och ibland verkar det som att det inte finns något slut på de underligheter som vi kan möta av att surfa hit och dit. Filmer, bilder, berättelser med mera som till en början har kraften att fängsla och kanske imponera på oss, precis som i fallet med videon som vi ska berätta om.

Ett klipp som har fått miljontals visningar och skapat panik hos användarna. Finns det något mer skrämmande än en gigantisk orm som ringlar sig runt en skåpbil? En skräckfilmsscen som verkar för absurd för att vara sann. Och faktum är att de som har ifrågasatt äktheten i videon har inte haft fel...

via thegemsfamily/TikTok

Advertisement
thegemsfamily/TikTok Screenshot

thegemsfamily/TikTok Screenshot

Vad är det som gör ett skämt till en framgång? Troligtvis det faktum att det är så pass realistiskt att det verkar 100% sant. Och så var det i fallet med mega-ormen som publicerades i en film på TikTok, en video som på mycket kort tid fick tusentals och åter tusentals visningar och reaktioner. Men vad ser man i klippet?

I ett skogsområde precis under ett träd, blir en vit skåpbil bokstavligen överfallen av en orm som det skulle vara en underdrift att definiera jättestor. I videon kan man höra de närvarandes upprörda röster och höga skrik, och allt filmas precis som om det var en nödsituation. Det krävdes inte mycket för att videon skulle locka till sig misstro och förvåning hos många människor som inte visste vad de skulle tro.

Det konstiga sammanhanget och storleken på ormen som är utöver det vanliga gjorde att en del webbanvändare dock blev misstänksamma, och vid ett senare tillfälle stod det klart att videon var ett sensationellt skämt! Den gigantiska ormen som ringlar sig runt skåpbilen är inget annat än en konstnärlig installation i en djurpark, men den stack verkligen ut för sin realism.

Advertisement
thegemsfamily/TikTok Screenshot

thegemsfamily/TikTok Screenshot

Även om inte alla lät sig luras av skämtet, fanns det människor som på allvar oroade sig för vad de såg. "Vart är detta? Dit kommer jag aldrig att åka", skrev en person; "Åh, detta är anledningen till att jag bor i Kanada" var kommentaren från en annan. Men om scenen hade varit sann är det ganska tvivelaktigt att någon hade stannat för att filma den.

Om även du, för ett ögonblick blev skrämd, kan du andas ut nu. Ormen existerar inte, även om det faktiskt finns ormar i naturen som man kan kalla minst sagt skrämmande. Tänk bara på att vissa exempel av nätpyton kan bli över 7 meter långa!

Advertisement