"Den som finner det får behålla det": polisen publicerar bilden på en rymling som gör succé på webben

av Titti Carlberg

26 Februari 2022

"Den som finner det får behålla det": polisen publicerar bilden på en rymling som gör succé på webben
Advertisement

Blå ögon, ljust hår och en "hård" look. Nej, vi beskriver inte utseendet på en skådespelare eller fotomodell, utan det på en brottsling på rymmen. En man som förutom att ha gjort sig skyldig till ett brott, har också stulit - i bildlig mening förstås - många människors hjärtan.

Det kan tydligen förstås om man ser på de foton som polisen har offentliggjort för att involvera medborgare i sökandet: brottslingen har imponerat på många användare som inte har kunnat låta bli att förhäxas av hans charm. Och så, onödigt att säga, blev bilderna av hans ansikte viralt på webben, vilket gav upphov till en lång och rolig sekvens av kommentarer och uppskattningar, framförallt från kvinnor som aldrig skulle låta brottslingen hamna i händerna på polisen. 

via Independent

Advertisement
West Yorkshire Police/Twitter

West Yorkshire Police/Twitter

Kan det att stjäla människors hjärtan betraktas som ett brott? Naturligtvis inte, och Jonathan Cahill, 37 år, anklagas faktiskt för inbrott och brott mot villkoren för hans borgen. Av denna anledning utlöste polisen i West Yorkshire, England, omedelbart sökningarna efter honom. 

"Kan du hjälpa oss att hitta honom - kunde man läsa i ett inlägg publicerat på Twitter av myndigheterna, som nu är raderat - han är 37 år gammal och borde befinna sig i området runt Wakefield. Dela gärna detta foto och vår vädjan att hjälpa agenterna att hitta honom".

Advertisement

Dessa ord räckte för att väcka till liv ett riktigt fall på webben. Slagna av den eftersökta brottslingens "vackra och hårda" utseende, var det många som delade inlägget, och kunde inte låta bli att, ironiskt, skriva att om de hittade honom så skulle de absolut inte överlämna honom till myndigheterna. "Om jag hittar honom, är han min" kommenterade en kvinna på Twitter; "jag kommer att lämna min dörr öppen, så att han kan kliva in när han vill", var kommentaren från en annan.

Kort sagt, Jonathan Cahill gjorde verkligen succé och väckte nyfikenhet och uppmärksamhet hos många människor från West Yorkshire och utanför.

Geograph.org.uk - Not the actual photo

Geograph.org.uk - Not the actual photo

Men till slut fick hans fans de tråkiga nyheterna. Polisen kommunicerade faktiskt i ett nytt inlägg på Twitter att 37-åringen hade gripits. En berättelse som fick många att le, för vilken man undrar om inte mannen hade bestämt sig för att överlämna sig spontant till myndigheterna, med tanke på de alltför många beundrare som nu kände till hans utseende...

Förmodligen gick det inte till på det viset, men vi vill i alla fall önska Cahill en bättre framtid, kanske med ett ärligt yrke som skådespelare eller modell!

Advertisement